Ziggy med prisrosett från rallylydnaden

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Rallylydnadsdebuten

Hej igen!

Blir många inlägg just nu bara för att jag vill ha in tävlingarna som vi varit med på innan bloggen startade.

I september debuterade vi även i Rallylydnad. Vi var på Mälarö brukshundsklubb och det var dubbla starter. Första gången för både mig och Ziggy och jag kan ärligt säga att jag var lite nervös vid första starten. Det var en skylt, ”Sitt, stå” som jag inte tyckte att Ziggy kunde speciellt bra och den var såklart på båda banorna. Han klarade den som tur var på båda och på den andra rundan riktigt bra!

Första banan

Domare: Katarina Strömberg

Poäng: 54 poäng

Banritning från första banan

Denna bana var kanske inte helt i vår smak, mycket stopp och två ligg. Ziggy var väldigt nosig efter de andra hundarna och jag var tvungen att peppa honom för att lyfta nosen och gå med mig. Problemet med Ziggy är att så fort jag peppar honom så hoppar han så han var som en liten studsboll på banan. Det var även därför vi inte fick speciellt höga poäng då vi fick avdrag för överdriven fysisk kontakt. När vi väl tagit oss igenom banan så var jag väldigt nöjd över att vi lyckats gå hela banan men kände såklart att vi måste få ner hoppandet.

Andra banan

Domare: Liss-Britt Elegård

Poäng: 92 poäng

Banritning från andra banan

Det kändes som den här banan skulle passa oss lite bättre, den hade lite mer flyt. Det började med att han skällde ut domaren som satt lite märkligt till. Domaren var jättesnäll och bad mig ta det lugnt men jag visste någonstans att han kommer inte sluta förrän vi börjar så jag gick ut och tänkte att det får gå som det går. Som jag visste släppte han domaren och gick in i jobb direkt ute på planen. Jag peppade lite mycket i början så då hoppade han en del, när jag blev tystare lyckades han lugna ner sig. Vi fick avdrag på helheten för hoppandet, med all rätt. Vi kom på delad tredjeplats och jag är väldigt stolt över studsbollen <3

Jag är jättenöjd med vår Rallylydnadsdebut. Det finns saker att jobba på, framför allt hoppandet. Det båda domarna skrev var att vi var ett glatt ekipage och det kan ingen säga emot för det syns på Ziggy att han älskar att jobba. Vi ska såklart jobba på hoppandet och jag måste vara tystare på planen. Nästa tävling ska jag försöka gå som på träning, som ett lydnadsekipage och prata minimalt med Ziggy, han behöver nämligen inte peppandet, han har drivet ändå.

Ziggy på prispallen med rosett och priser, godis, mat och en handduk.

Nu har jag gått igenom alla tävlingar vi hittills varit på. Om en vecka är det ny Nose Work tävling och helgen efter det blir det Rallylydnad igen!

TIlls dess kommer några träningsinlägg komma upp här så håll utkik!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print