Ziggy med sin vinstrosett i Nose Work

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Vinst i Nynäshamn

Hello!

Nu ska jag berätta om vår nästa tävling. Jag hade lärt mig lite av den förra tävlingen, vi åkte dit för att ta diplom och åkte hem med en vinst i totalen, två placeringar och diplom. Ni som har gått kurs för mig har hört mig tjata om “lita på hunden”. Den här gången litade jag ordentligt på att Ziggy skulle göra jobbet och det gav resultat!

Det var en TSM som betyder Tävling Samtliga Moment och det betyder att vi gjorde ett behållarsök, ett inomhussök, ett utomhussök och ett fordonsök. Domare var Maria Gabrielsson (behållarsök och utomhussök) och Ulf Peterzon (fordonsök och inomhussök)

Nedan kommer en beskrivning av alla söken och ni kan se bilder på sökområdena under respektive beskrivning.

Placering i totalen: 1 av 30 ekipage

Behållarsök, 25 poäng, 0 fel, 00:12,50 minuter (max 01:30 minuter)

Jag tyckte Ziggy hade en bra start men sedan blev lite ofokuserad och gick ut och nosade på gräset. Tog tillbaka honom och då gick han ganska rakt på gömman. Om han var ofokuserad eller faktiskt vindade in doft vet jag inte riktigt. Vi slutade på en tredjeplats i behållarsöket.

Behållarsöket i Nynäshamn bestod av 14 pizzakartongerZiggy med sin bronsmedalj

Utomhussök, 25 poäng, 0 fel, 00:35,65 minuter (max 01:30 minuter)

Vi startade fokuserat, Ziggy gick in och jag gick efter något som Maria påpekade och jag håller med då jag troligen blockerade doften. Ziggy trycker ut mig igen och då hittar han. Jag är lite feg efter förra tävlingens felmarkering och är inte säker på vart han markerar, i hörnet eller på papperskorgen som stod i närheten så jag låter honom visa två gånger innan jag vågar säga markerat.

Utomhussöket bestod av en farstukvist

Fordonsök, 25 poäng, 0 fel, 00:34,57 minuter (max 01:30 minuter)

Startar honom på gräsklipparen som han börjar söka av men han går ganska snabbt på bilen. Han går runt bilen och jag är fortfarande lite osäker på hur jag ska bete mig vid fordonsök. Jag vill inte att han ska sätta upp tassarna och när jag är osäker blir han lite osäker. Han sätter upp tassarna några gånger men som tur är sätter han upp de på plasten och inte lacken. Det gör att han inte får fel. Jag trodde nästan han hittat den bak men han fäster inte upp så vi går vidare framåt. Jag har dock i tanken att vi ev ska tillbaka bak. När vi kommer fram så ser jag hur han kommer in i doft och fäster upp på reg-skylten vilket känns skönt.

Fordonsöket bestod av en åkgräsklippare och en bil

Inomhussök, 25 poäng, 0 fel, 00:15,34 minuter (max 01:30 minuter)

Jag vet inte om Ziggy någonsin gått upp för en gallertrappa så jag väljer att lyfta upp honom och låta han ta några sekunder högst upp innan vi startar. När jag väl släpper in honom så går han till höger och scannar av. Han inser nog att här finns inget och går direkt in till vänster. Väl här börjar han runda vid bordet och jag ser ganska snabbt att han kommer in i doft. Det är bara för mig att stå och vänta tills han fäster vilket han gör snabbt. Han vinner detta moment.

Högra sidan av inomhussöket bestod av skåp Vänstra delen bestod av ett litet bord med stolar runt

Ziggy poserar i sin guldmedalj

Ziggy har visat på de tidigare tävlingarna att han är väldigt snabb vilket har gjort att jag är sugen på placeringar. Jag hade bestämt mig innan denna tävling att det enda viktiga var diplomet, jag skulle strunta i placeringarna. Ziggy är så snabb och när jag litar på honom så går det snabbt. Det ledde till både diplom och placeringar. Jag ska tänka på att inte följa med honom och jag ska försöka träna lite mer med mitt 4 m koppel så jag vågar använda det på tävlingar för att ge honom ännu mer utrymme.

Vi inte bara hem med ett diplom utan även en rosett och två medaljer. Men det allra viktigaste var att vi åkte hem med en fantastisk känsla och kände för att träna och tävla ännu mer!

Jag och Ziggy med diplom, medaljer och rosett.

Vi hörs snart igen!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print