Ziggy på balansbomen

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Agilityträning i Upplands Väsby

Hej igen!

När man jobbar som hundinstruktör så jobbar man ju när ni andra är lediga. Där med är jag även ledig när ni jobbar. Jag har “helg” fredag och lördag istället för lördag-söndag. Jag och Ziggy brukar börja vår “helg” med ett pass agility i Upplands väsby. Där har det nämligen en uppställd agilitybana vissa dagar i veckan. Det är så skönt att kunna åka dit och börja träna på en gång. Det är till och med två ritade banor, en lättare och det är den vi kör just nu, och en svårare.

Vi börjar alltid med lite uppvärmning i form av slalom då han inte är så duktig på det. Sedan brukar jag köra några hinder i taget och förlänga successivt. Ofta slutar jag efter ett lite svårare hinder då det är där jag vill ha belöningen. Ett stort fokus på denna träning var att Ziggy skulle ha fokus på linjen och inte titta på belöningen trots att jag har den i handen.

När vi sedan värmt upp lite och gått igenom de svåraste kombinationerna så tar vi några hela banor. Det här är faktiskt andra gången som jag och Ziggy springer hela banor. Tidigare har vi tränat på kortare och längre kombinationer. Ziggy är sjukt snabb så jag har behövt träna han på mina röstsignaler i kortare kombinationer för att han ska lyssna ordentligt. VI har mycket kvar att träna på, framför allt måste jag komma ihåg att säga åt honom att svänga vilket ni kan se att jag missar på hindret innan andra balansen.

Efter andra balansen ska han egentligen, enligt banritningen, in i slalomen igen men eftersom han inte är så bra på slalom så hoppade jag över den.

Målet att han skulle ha fokus på linjen tycker jag att vi lyckades med och mycket annat var också bra. Vi behöver helt enkelt mer banträning. Ziggy kommer då bli bättre på att följa mig och jag ska bli bättre i handlingen.

Jag ville lägga upp denna träning även om det var för några dagar sedan men nu är jag äntligen i kapp.

Tills nästa gång, följ oss gärna på Instagram där vi heter @tavlingsgladje .

Ha det bäst så hörs vi snart igen!

 

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print