Ziggy gör ett inomhussök

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Nose Work träning

Hej på er!

På lördag ska vi tävla i Nose Work igen och helt ärligt vet jag inte när vi senast tränade. I onsdags hade jag lite tid mellan kurserna så vi passade därför på att köra igenom alla sökområden. Fordonsöket gick överförväntan, han sökte lågt och sökte av hela bilen. Sista gömman på bilen satt på däcket och var tydligen lite klurig, om det var vinden eller om han bara var trött vet jag inte men han hade lite svårt att hitta gömman. Vi gick två varv och jag såg att han kände doften men inte hittade källan båda gångerna men efter lite envishet hittade han tillslut källan.

Utomhussök är alltid lite svåra och framför allt markgömmor så det ska vi se till att söka på tills på lördag.

För inomhussöket gjorde jag två olika sökområden, först ett där han får söka en högt och en lågt

Ja, han går ur bild men fortsätter bara söka där. Här var det inga direkta konstigheter.

Sedan tränade vi på självständigheten, mer för min skull, jag står still och Ziggy får söka själv.

Ziggy gör ett strålande jobb, ja han går ur bild igen men men… Min koppelhantering är rätt kass, man får inte släpa kopplet i marken mer än onödigt så jag måste träna mer och antagligen har jag vanligt koppel på lördag.

Behållarsök är ju lite av Ziggys specialitet, eller det har varit det hittills och kändes som det fortfarande.

Vi ska träna vidare lite mer i veckan men det kändes bra på träningen. Fokus i veckan blir markgömmor utomhus, såklart blandat med lite annat.

Ha det bra tills vi hörs nästa gång!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print