Ziggy framför rallybanan

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Snart tävlingsdags igen :-)

Hej bästa läsare!

Det var ett tag sen jag och Ziggy tävlade sist men nu ska vi tävla igen. Ihelgen blir det Nose Work och nästa helg Rallylydnad. Nose Worken är vi ganska säkra på, jag har en bra rutin på hur jag lägger upp dagen för att Ziggy ska få de bästa förutsättningarna. I Rallyn är jag inte alls lika säker själv på rutinen så därför har vi lagt extra fokus i veckan på Rallylydnaden.

Jag har kommit fram till att jag måste ha en uppvärmning som ser ungefär likadan ut varje gång och nu har vi en rutin som vi ska testa nästa helg. Ziggy behöver komma in i i träningsbubblan redan när vi värmer upp. Jag har därför tränat på uppvärmningsritualen. Vi väljer ut ett par skyltar från banan och gör i olika sekvenser.

Banträning

Vi behöver även en tydlig startrutin. Ziggy är rädd för människor och därmed ofta domaren. När vi kommer in på plan så bryr han sig inte om domaren, jag behöver därför en startrutin där han kommer in i träningsbubblan snabbare. Dessutom har mitt problem varit att han vill nosa efter föregående hund vid startskylten. Den nya startrutinen är nu att han får sitta och ta kontakt med mig, ta ett steg i taget framåt och få godis i varje steg. Han kommer in i träningsbubblan och får upp huvudet är min plan.

Vi tränade även på att pausa på filten mellan träningarna. Han kanske inte är den mest avslappnade men ligger i alla fall kvar!

Ziggy tränar filtträning

 

Om ni undrar varför jag är nästan helt tyst är det för att så fort jag peppar Ziggy minsta lilla börjar han hoppa. Om ni tittar på Ziggy så behöver han inte heller någon pepp.

Det sista vi måste få till till nästa helg är att ligga på gräs. Ligg har aldrig varit Ziggys favorittricks och att då ligga i blött gräs är inte lätt. Därför tränar vi nu ligg på varenda promenad och Zorro undrar vad vi håller på med.

ZIggy tränar ligg i gräset, Zorro är ointresserad i bakgrunden

Nu ska vi pausa rallyn några dagar och ladda för Nose Work tävlingen på lördag! Självklart kommer det en rapport hur det går på lördag och tills dess så ses vi på Instagram: @tavlingsgladje.

Ha det bäst!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print