Ziggy med rosett för kvalificerat resultat

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Rallytävling i Uppsala

Hej!

Den här veckan har gått fort, det har varit jobb, träning och massa kul. I går var vi och tävlade rallylydnad på Uppsala Brukshundsklubb. Det regnade, blev geggigt och Ziggy gillar inte ens att gå ut när det regnar. Sitta i gegga, ja, ni förstår att förutsättningarna inte var de bästa. Dessutom var ju Ziggy halt förra veckan och jag har fortfarande inte vågat köra agility vilket gjorde att vi inte fått den uppladdning som jag velat.

I fredagskväll kände jag att jag måste få ut lite överskottsenergi ur honom. Vi åkte därför till en parkering och la fyra stycken hårda spår. De allra flesta hundar behöver vila inför tävling men Ziggy behöver få ut lite energi. Det jag brukar tänka på är att inte göra det vi ska tävla i. Vi tränar därför inte rallylydnad dagen innan vi ska tävla rallylydnad utan något annat. Det finns två anledningar till det, dels för att Ziggy inte ska bli uttråkad av det han faktiskt ska prestera i dagen efter och dels för att jag vill åka till tävlingarna med en bra känsla i kroppen. Går det dåligt på en träning i den sport vi ska tävla i dagen innan så kommer jag inte åka dit med en bra känsla. Så hur gick det då trots förutsättningarna?

Första banan

Domare: Caroline Gustafsson

Poäng: 68 poäng

Banritning över första banan

Vi har en ny startrutin som fungerade bra. Innan har han haft svårt att fokusera fram till startskylten men det gick bättre nu. Sedan var första skylten ”Sitt framför, höger ingång, framåt”. Ziggy tänkte nog ”glöm att jag sitter i gegga” och gick runt mig. Jag fångade tillbaka honom och fick han att sitta sen men sådär. I ”Sitt, gå runt” tyckte han nog att det var lite för länge att sitta i gegga så han ställde sig tyvärr. I själva fotgåendet var han väldigt långt fram. Jag var nöjd att han inte hoppade men det var svårt att gå med honom så långt fram. Jag vet inte riktigt varför han var så långt fram men vi får jobba mer på positionen igen.

 

Andra banan

Domare: Carina Hedman

Poäng: 94 poäng

Banritning över andra banan

Den här banan passade oss mycket bättre. Det var mycket gående i början och det gör att Ziggy kommer in i arbetsmode. Han låg lite långt fram och avdragen kom i 360° och 270° svängarna så vi vet vad vi ska jobba på. Vi hamnade på en delad tredjeplats (då de valde att ge alla på samma poäng samma priser och ta upp alla) så det var väldigt roligt.

Prispallen där jag står på tredjeplatsen

Det kändes lite surt att hamna två poäng från kvalificerat resultat på första banan. Annars hade han fått ta sin första titel MEN jag är så stolt över honom. Ziggy tycker att det är jobbigt med människor och hundar på promenader. Han tycker att det är lite jobbigt på tävling ibland men han skötte sig superbra igår! Han går från klarhet till klarhet på tävlingsplatserna. Just att allt runt tävlingsplatsen och att vår nya startrutin fungerar kändes som en stor vinst. Det gör faktiskt inget att han får lite mer tävlingserfarenhet i nybörjarklass. Det vi dock längtar till är att slippa kopplet i fortsättningsklassen.

Ziggy med rosett, bronsmedalj och priser iform av mat, belöningsväska och koppel

Nu ska vi träna mer på positionen så han inte hamnar för långt fram. Vi startade den träningen idag och ni kan se lite av det på Instagram, @tavlingsgladje

Just nu har vi ingen mer tävling inplanerad men det gör inte att vi vilar. Vi tränar vidare på allt möjligt och ni får följa det både här och på Instagram!

Har ni gjort något roligt i helgen?

Vi hörs snart igen!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print