Ziggy med stege, pinnar och planka

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Fixarhelg

Hej på er!

Jag har länge tänkt att jag måste bygga en stege till hundarna och i helgen fixade jag det. Att gå i en liggandes stege är både bra för att träna koordination och styrka. Problemet är att jag har små hundar och en stege med väldigt höga steg. I helgen åkte jag därför och köpte två reglar och två långa rundstavar. Av det byggde jag en stege och Sågade upp så jag fick några lösa pinnar och två stycken plankor. Sedan målade jag allt vitt, enbart för att jag inte har någonstans att gömma allt och då passar det bättre in om det är vitt.

Stegen

Tanken jag har med cavaletti är att Ziggy ska få bättre kroppskontroll och även styrketräning. Just nu är det dock inte så mycket styrketräning för han går för fort. Det här är andra gången han provar stegen så vi har mycket att jobba på. Även om det inte ser ut som det så går han lugnare nu än innan men han ska gå ännu långsammare. Jag går med honom för att så småningom kunna anpassa farten genom att han ska följa mig. Just nu ligger fokus främst på att han ska gå i rätt position, jag vill att han ska ha huvudet framåt och inte titta på mig.

Hinderteknik

Jag gjorde även några längre pinnar som jag kan lägga som jag vill. Här ligger de varannan men fortfarande ganska lågt. Jag vill att Ziggy aka få mer kroppskontroll i allmänhet och denna övning är framförallt för agilityn. Precis som när han går i stegen så vill jag att han tittar rakt fram däremot kan det gå snabbare här då det är mer kroppskontrollen och hinderteknik jag vill åt och inte styrketräning.

Sidoförflyttningar

I både rallylydnaden, i de högre klasserna och i tävlingslydnad ska hunden kunna göra sidoförflyttningar där jag som förare förflyttar mig åt sidan och hunden följer efter. Ziggy har fått träna detta sedan han var liten och kan det i princip men nu vill jag att han ska bli mer medveten om hur han ska göra. Det här är andra gången som han testar detta så just nu är alla förflyttningar åt sidan rätt. Tanken är att han ska bli medveten om hur han ska flytta bakbenen och ni kommer få se mer av denna träning så ni får se hur jag fortsätter träningen.

Tyvärr blir ljudet fel när jag redigerar filmerna så jag har dragit ner det men jag använder klicker i alla filmer. Jag ska försöka fixa till ljudet men har inte lyckats än.

Tills vi hörs här nästa gång så in och följ oss på Instagram @tavlingsgladje.

Trevlig träning!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print