Ziggy framför stadshuset

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Ut på nya äventyr – miljöträning

Hej!

Är det bara jag eller har ni också haft mycket att göra den senaste tiden? Förutom jobb, träna hund och andra vardagliga saker i massor har det även varit Hundmässa. Jag har en hatkärlek till denna mässa, det är roligt att vara där och jag blir indragen i massor med olika roliga jobb, får träffa vänner och kollegor och shoppa till hundarna men det tar också mycket mer tid och kraft än jag alltid tror. I år var jag med och skötte Nose Work uppvisningen (blev indragen lite i sista sekund så därför hann jag inte meddela er här) och stod i Sveriges Hundföretagares monter. Inget var nytt, uppvisningen har jag varit med och arrangerat i minst fyra år och stod i SHF:s monter även förra året, men det är alltid roligt då inget är sig likt mellan åren.

Miljöträning i City

Nu är jag ledig över jul och nyår och vi ska ut och bila i Europa. Självklart ska hundarna med och det blir Ziggys första resa. Därför har vi lagt ner rätt mycket tid den senaste månaden på miljöträning inne i stan. Miljöträning gör man ju i stort sätt varje gång man är i en ny miljö och jag har miljötränat Ziggy hela hans liv. Det vi fokuserat på nu är att vara i city med massor med liv och rörelse. Vi började med korta stunder, gå runt lite i utkanten.

Ziggy framför Dramaten

Med båda hundarna

Sedan hade vi Zorro med oss. Zorro är van att vara i stan, när han kom till mig så hade han varit mycket i stan så med honom fick jag miljöträna att vara i skogen, det var jättejobbigt tyckte han.

Zorro och Ziggy framför Gallerian

Gamla stan

När vi hade varit i stan några gånger så gick vi in till gamla stan. På vår resa i Europa tror jag att det kan bli en del strosande i gränder. Därför ville träna lite innan. Vi gick upp på julmarknaden, stannade dock i utkanten. Ziggy älskar att hoppa upp på saker, gärna stenar. Han gör det gärna när han varit med om något ovanligt jobbigt. När vi hade varit i Gamla Stan så hittade han flera lejon som han hoppade upp på.

Jag ska uppdatera från resan här med vad vi hittar på. Vill ni följa med riktigt ordentligt så in om följ @tavlingsgladje på Instagram. Där kommer jag uppdatera vad vi hittar på oftare än här.

Hoppas ni får lite ledigt och har det härligt tills vi hörs nästa gång!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print