Ziggy på promenad i Salzburg

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Semester

Hej på er!

Hoppas ni har haft en bra jul! Vi är som sagt på semester och, som ni som följer oss på Instagram vet, är vi just nu i Salzburg. Zorro har varit med på flera resor men det är Ziggys första. Det går faktiskt väldigt bra men det är mycket att uppleva för hundarna.

Bilåkning

Vi har åkt via Köpenhamn och Göttingen för att inte köra överdrivet långt. Vi åkte färjan mellan Rødby-Puttgarden och hundarna skötte sig förvånansvärt bra. Jag var lite orolig för det kan vara ganska mycket folk på den färjan men det var väldigt lugnt, ganska många hundar men man kunde sätta sig lite avskilt.

Bilåkningen har jag dock inte varit orolig för. Enda sen Ziggy var liten har bilen varit hans trygga plats och han älskar bilen. För mig var det nästan viktigare att han skulle trivas i bilen än själv hemma när han var valp. Jag började därför med att åka korta sträckor redan i början och åkte alltid när jag trodde att han skulle somna i bilen. Det har lett till att han somnar väldigt fort i bilen. Zorro gillar också att åka bil men är mer vaken. Han har dock varit ovanligt lugn och sovit. Jag tror att det kan vara Ziggys förtjänst då han sover hela tiden.

Ziggy ligger i bur i bilen, Buren är stor nog för båda två och det var tanken i början. Zorro har alltid suttit i säkerhetsbälte och kunnat titta ut innan. När han fick åka i buren så klättrade han på gallret för att se ut vilket inte kändes säkert. Nu sitter han därför i säkerhetsbältet igen så han kan titta ut.

Promenad, Vila och lite Träning

Än så länge varvar vi promenader på stan med vila på hotellrummet. Mina hundar får vara i alla möbler hemma och ligger gärna i sängen men jag har alltid med mig egna liggplatser till dem. Nu när de är två så har vi två liggplatser, ena är bädden som Zorro har i bilen och den andra är en likadan matta som i buren. Båda gillar att bädda så det ligger även filtar i liggplatserna. Hundarna varvar sängen med liggplatserna på golvet och verkar nöjda. Vi har även lite leksaker och ben med oss så de ska känna sig lite som hemma.

Vi tränar även lite på hotellrummet, framförallt när de ska få middag. Jag har märkt att framförallt Ziggy mår mycket bättre av att få lite träning trots att han får mycket mental stimulans av att vara ute och upptäcka nya saker. Jag tänkte göra ett eget inlägg med vad vi tränar så detta inte blir super långt. Håll utkik så kommer det om några dagar 🙂

Mys nu lite extra med era hundar så hörs vi snart igen!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print