Ziggy med Bad Hofgastein i bakgrunden

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Hemma igen

Hej på er!

Jag har kommit till en insikt på semestern och det är att Ziggy har adhd. Jag vet att adhd är omtalat och inte minst på hundar. Det är kanske därför som jag inte heller tagit det riktigt på allvar. Hela hans liv har jag nog tänkt att han har adhd och jag har nog kallat honom “adhd-hunden” men jag har inte riktigt tagit det på allvar. Nu på semester så pratade vi om det lite och jag kom verkligen till insikt att det är det han har. Precis som alla som har diagnoser ser jag det här som något positiv men man måste anpassa sig.

När jag nu har insett det här så har jag börjat se honom på ett annat sätt och medvetet eller undermedvetet även börjat ta honom på ett annat sätt. Det har lett till ett mer harmoniskt liv med honom. Det har inte gått så många dagar än men det är min känsla just nu och jag tror att det är mycket för att jag ändrat syn på honom.

Det var mycket som hände på semestern. Vi var borta i två veckor och det var två intensiva veckor för både Zorro och Ziggy. För min del var vi bara på ställen som jag varit på förut. Jag älskar Österrike och skulle jag flytta utomlands kanske det är till Österrike jag skulle flytta.

Salzburg

Först var vi i Salzburg. Där var det väldigt mycket människor och extremt mycket hundar. Jag vet inte men jag har en teori om att många som har hund åker dit för det är mysigt att gå runt där men även nära skidorterna så delar av familjen kan åka och åka skidor eller om man är och åker skidor så är det nära att ta en dag ledigt i Salzburg.

Vi strosade mest runt, kikade i affärerna och bara njöt av vädret. Sedan varvade vi med vila på hotellrummet för hundarna. Vi tog även några timmar utan hundarna där jag passade på att handla lite kläder och skor. Jag kunde titta i affärer och bestämma vad jag skulle handla men Ziggy gillar inte när jag handlar, han vaktar då. Det blev skönare för alla att hundarna var på rummet medan jag shoppade. Vi skulle egentligen åkt till Italien men bokade av det och stannade i Salzburg. Därför var hundarna väldigt trygga på rummet och de låg faktiskt och sov och ville inte följa med när vi lämnade dem.

Zorro och Ziggy på en bänk vid kanalen i Salzburg

Bad Hofgastein

Vi avslutade med ett par dagar i Bad Hofgastein. Jag har varit mycket i Bad Gastein, både sommar och vinter och även åkt skidor i Bad Hofgastein men aldrig bott där. Det var mycket snö, så det var även snö i byn vilket var mysigt. En nackdel är att eftersom de inte har dubbdäck så saltar de vägarna och hundarna fick ont i tassarna när vi gick mycket på vägarna. Vi fick helt enkelt anpassa oss och gå så lite som möjligt på de saltade vägarna. Hundarna verkade också tycka att det var skönt att komma till ett lite lugnare ställe. Det var en del hundar i Bad Hogastein också men mycket mer plats så vi kunde ta ut avståndet bättre.

Väl hemma igen har hundarna varit trötta. Vi har tagit det lugnt, vilat, promenerat och tränat lite men allt på hundarnas villkor. Jag har även planerat och satt upp mål för mitt och Ziggys tävlings år. Om ni är nyfikna på det håll utkik, det kommer i nästa inlägg om ett par dagar!

Har ni frågor om att semestra med hund eller egna erfarenheter? Skriv gärna en kommentar så ska jag försöka svara så bra jag kan.

Ha det bra så hörs vi snart igen!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print