Ziggy med reglerna i tävlingslydnad, rallylydnad och agility

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsmål 2020

Hej på er!

I mitt förra inlägg skrev jag att jag trodde att Ziggy har adhd. Jag skrev att jag tyckte att det var något positivt. Bland annat hade jag inte haft den arbetsnarkoman till hund om han inte haft, vad jag tror är, adhd. Det gäller bara att se fördelarna med det hela, för det finns väldigt många, och som alltid individanpassa träningen.

En av de saker jag har anpassat mig till är att jag har väntat med lydnadsträningen. Det är för att han har inte haft det fokus som man behöver ha när man tränar lydnad. Istället för att se på alla andra som tränar lydnad med sina 17 veckors valpar som går jättefint och tar apportbockar perfekt osv så har jag väntat. Ja, jag har slitit lite med t ex apportbocken och andra moment men även insett att det kommer lösa sig när han kan samla sig och får mer fokus. I pr tror jag att det kommer vara lagom att dra igång lydnaden ordentligt vilket ska bli kul!

Nu är det nytt år och många sätter upp tävlingsmål för året. Vårt absolut största mål är att ha roligt och en bra känsla på både träningar och tävlingar. Tycker någon av oss att det är tråkigt så ska vi inte hålla på. Ziggy är bara 1,5 år och långt ifrån vuxen. Det viktiga är att vi utvecklas men hur snabbt det går tycker jag är svårt att veta och ett år är långt. Därför har jag valt att sätta ganska låga mål och uppnår vi de tidigt får vi helt enkelt sätta upp nya mål.

Tävlingsmålen

Rallylydnad – starta och förhoppningsvis klara av fortsättningsklass. Vi måste först få ett till kvalificerat resultat i nybörjarklass innan vi får starta fortsättningsklass.

Nose Work – uppflyttning till NW2 i TSM (tävling samtliga moment). Den här tycker jag är svår att sätta mål för. Det är svårt att komma med på tävlingar och man måste ju komma med på tävlingar för att bli uppflyttad.

Agility – bli startklara för klass 1 och starta blåbärsklass/träningstävling. Jag tycker att det fortfarande känns lite läskigt att tävla agility. Ziggy är duktig, tycker att det är jättekul men att ha han lös på en bana med andra människor runt omkring där jag är en bit ifrån honom hela tiden känns just nu läskigt. Det är troligen bara min egen känsla som jag måste övervinna och det är det vi ska göra i år!

Lydnad – startklara för startklass. Det betyder inte att behöver starta någon lydnadstävling i år men förhoppningsvis ska vi känna oss redo att starta i januari 2021.

Igår gjorde jag iordning ett guldgaller att hänga rosetter och medaljer på. Nu hoppas vi bara att det fylls på lite under året 🙂

Ziggys rosetter och medaljer

Så har ni några mål med er träning i år? Eller kanske några mål med ert hundägande? Dela gärna med er i kommentarerna.

Trevlig träning!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print