Ziggy mitt i ett hav av frestelser

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Snart tävlingsdags igen :-)

Hej på er!

På lördag ska jag och Ziggy tävla rallylydnad igen. Vi har haft lite uppehåll men nu är det dags att komma igång. Det har varit ett otroligt tryck på denna tävling och arrangörerna gjorde ett fantastiskt jobb så att alla som anmält sig får starta. Det gjorde dock att det nästan blev dubbelt så många startande och vi kommer att ha fyra banor som går samtidigt när vi tävlar. Tävlingen går inne på Stockholms hundsportcentrum och det kommer vara vår första tävling inomhus.

Förberedelser

Som alltid när vi ska tävla så anser jag att mitt största jobb är att ha gett Ziggy de absolut bästa förutsättningarna innan. Ni som följer mig på Instagram har kanske lagt märke till att vi varit mycket på Stockholms hundsportcentrum senaste tiden. Dels tränar vi alltid agility där nu på vintern men vi har även varit där och kört ganska mycket rallylydnad. Det har vi gjort för att han ska ha en chans att vänja sig vid miljön och veta att vi inte alltid tränar agility där.

Jag tror även att det kommer vara väldigt trångt och mycket människor och hundar. Inte en optimal miljö för Ziggy. Idag åkte vi därför in till centralen, tog med oss rallykopplet och västen som jag har på tävling. Vi tränade på att befinna oss i vår tävlingsbubbla och jag tror att vi körde igenom alla moment i nybörjarklass. Ziggy skötte sig överförväntan. Människor stannade och tittade på oss, sa att Ziggy var söt och vissa lockade även på honom. Vi gick även förbi andra hundar och Ziggy struntade i allt utom en hund som skällde på honom. Nu är jag därför lite lugnare inför lördag, det känns som vi förberett oss på det mesta.

Slänger in en film från i höstas när Cecilia hjälpte mig och Ziggy att träna på bubblan, att hålla fokus på varandra oavsett vad som händer runt omkring.

Nu ska vi iväg för en sista rallyträning innan lördag!

Trevlig träning tills vi hörs igen!
Ps. Om ni inte följer mig på Instagram och vill så in och följ @tavlingsgladje

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print