Ziggy med sin titelrosett och de kvalificerade rosetterna i bakgrunden

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Uppflytt i rallyn :-)

Hej på er!
Jag vet inte vad som hänt denna vecka men har haft fullt upp men nu hinner jag blogga lite.

I lördags drog jag och Ziggy igång tävlingssäsongen. Det blev rallylydnad och det var Väsby brukshundsklubb som anordnade tävlingen på Stockholms hundsportcemtrum. Det var en väldigt populär tävling och arrangörerna gjorde ett fantastiskt jobb så att alla fick starta. Det gjorde dock att det var väldigt många ekipage, över 80 startande i nybörjarklassen och 4 banor igång parallellt.

Jag hade startnummer 2 så jag gick lite tidigare från banvandringen. Jag brukar gå banan 3 gånger, det verkar passa mig och det hann jag. Sedan hämtade jag Ziggy, snabbkiss och sedan in för att ta in miljön. Ni som följer oss har sett att vi tränat mycket på bubblan senaste tiden. Uppvärmningen blev inte som planerad då det var alldeles för mycket människor och hundar i närheten. Jag brukar värma med skyltarna som är på banan men vi nöjde oss med lite food-drive och lite kontaktövningar.

Första banan

Domare: Elisabeth Sterner Martos

Poäng: 92 poäng

Banritning för första banan

Jag var lite orolig för denna bana, Ziggy kan ha lite svårt när det är mycket stopp i början. Sedan var det väldigt mycket flyt vilket passar oss. Det svåraste var att domarna satt högst upp, vid åttan. Vi behöver träna lite mer på att hålla oss i bubblan och strunta i allt runt omkring. Vi fick ett avdrag för fys p g a hoppande men det är en otrolig utveckling och vår tävlingspaus gav verkligen det resultatet jag ville ha. Sedan var hälften av avdragen för sträckt koppel och det är met för att jag håller ganska kort koppel då han lätt trasslar in sig. När jag gick av banan så kände jag mig riktigt nöjd med vår runda och det är faktiskt första gången jag kände så.

Andra banan

Domare: Emil Falk

Poäng: 96 poäng

Banritningen för den andra banan

Den här banan kändes som den skulle passa oss väldigt bra. Mycket flyt och få stopp. Även långsamt tempo vilket faktiskt är lättare för oss än spring. Jag visste dessutom redan resultatet från första banan och att vi hade klarat det sista kvalificerade resultatet. Även om jag ville göra så bra som möjligt så hade jag ingen press för att klara det kvalificerade resultatet. Det svåra med denna bana var att sekretariatet satt på kortsidan vid långsamt tempo. När vi gjorde “hund runt förare” så tittade han in de men ingen fara. Även här var hälften av avdragen för sträckt koppel för att jag har det så kort. Även här kände jag mig väldigt nöjd med rundan direkt efter målgången.

Vi tog alltså två kvalificerade resultat, fick titeln RLD N och är uppflyttade till fortsättningsklass. För mig känns det väldigt skönt att vi nu blir av med kopplet då både jag och Ziggy oftast går bättre utan kopplet 🙂

Vi kan de flesta momenten i fortsättningsklassen men vi ska finslipa lite på kroppskontrollen och sedan har jag lagt lite krut på belöningsregler igen då Ziggy tappat lite i det. Mer om det i nästa inlägg.

Trevlig träning så hörs vi snart igen!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print