Ziggy tränar slalom

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Slalomträning

Hej på er!

Igår var jag och Ziggy och tränade slalom. Jag har alltid sagt att jag vill ha en hund som klarar av att nöta slalom i en timme. Jag vet inte varför jag sagt just slalom men kanske för att det har varit det svåraste på agilityplanen för Zorro. Ziggy är i alla fall den hunden.

Jag satte först upp ett 8 pinnars slalom. Det är inte klockrent men funkar för det mesta bra. Försöker variera vänster och högerhandling så mycket som möjligt. Han har lättare för vänsterhandlingen så där kan jag försvåra lite snabbare. En gång gjorde han fel flera gånger på rad och det slutade med att han fick gå på paus. Ibland räcker det inte med att han inte får belöning, träningen är ofta självbelönande. En paus gjorde dock susen och han kom tillbaka och satte slalomet flera gånger i rad.

Vi avslutade passet med att träna ingångar från hopphinder. Då kortade jag ner till enbart fyra pinnar eftersom det var ingångarna jag ville träna och belöna. Det gick nästan bättre än när vi bara nöter själva slalomet. Känns som han slår på hjärnan när han även får hopphindren. Dock måste vi träna mer med öppna hinderstolpar då han gärna fuskade märkte jag.

Här kommer lite av gårdagens träning i ett ihopklipp.

Vi hörs snart igen och tills dess,
Trevlig träning!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print