Ziggy framför dagens agilitybana

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Fredagsagility

Hej på er!

På fredagar är jag ledig från jobbet men det betyder inte att jag inte tränar hund. Det betyder bara att jag enbart tränar mina hundar. Jag och Ziggy har en fredagsrutin och det är att vi åker och tränar agility.

Vi har varit mycket och tränat banträning hos Stockholms hundsportcentrum i Upplands Väsby och jag älskar den hallen. Nu har vi dock bytt till Ekerö hundhall för några veckor. Vi ska träna lite detaljer och Ekerö hundhall ligger lite närmare, är lite billigare och att det bara är en hall så man är själv vilket kan vara skönt ibland. Idag fokuserade vi på starter, slalomingångar och lite handling.

Starter

Jag har ett litet problem att Ziggy ibland struntar i första hindret. Sätter jag honom inte så att han inte kan missa första hindret så tjuvar han gärna. Jag läste ett tips om att lära hunden att titta på första hindret istället för mig. Sagt och gjort startade den träningen idag. Eftersom det var första gången så låg den mesta fokusen att han skulle släppa kontakten med mig och titta någorlunda på hindret. Gjorde han det så fick han starta. Först jobbade jag bara med detta, sedan fortsatte det genom hela passet.

Slalomingångar

Vi jobbar vidare med vårt slalom och idag var fokus ingångar. Ziggy har uthålligheten så allt som oftast klarar han ett helt slalom om han sätter ingångarna. För att inte kunna belöna ingångarna och minska risken att han går fel senare så gjorde jag bara ett 4 pinnars slalom. Först tränade jag lite enbart slalom och sedan även med hopp innan.

Handling

Vi avslutade med lite ren handlingsträning och byten. Vi har tränat dessa korta kombinationer förut men nu försöker jag tänka mer på vad jag verkligen gör och då blir det genast lite svårare. Lite mer träning och det kommer sätta sig. Jag vågar knappt erkänna det men för mig är vänsterhandlingen är så mycket enklare än högerhandlingen så det ska jag också jobba på.

Jag klippte ihop en film av vår träning om ni vill se

För oss är agilityträningen en så skön start på helgen. Jag var trött när jag åkte dit men fylldes av energi.

Vi hörs snart igen!
Trevlig träning!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print