Ziggy söker på en sökvägg gjord av skorstenstegel

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Sökvägg

Hej på er!

Vi har lite sportlov på Glada Jyckar denna vecka så vi har inte haft några kvällskurser. Dessutom har min bil varit på verkstan så jag, Ziggy och Zorro har varit hemma mycket i veckan. Det har faktiskt varit ganska skönt, senaste veckorna har varit lite hektiska.

Jag har länge varit lite avundsjuk på människor som bor i hus och kan bygga en sökvägg av skorstenstegel. För några veckor insåg jag dock att som den crazy dog lady jag är så ska detta inte stoppa mig. Tegel är ändå ganska snyggt så jag åkte och köpte några stycken. Nu har det blivit en inredningsdetalj i sovrummet istället och jag tror att jag ska köpa några fler för att jag tror att det blir ännu snyggare.

Sökväggen är en rolig form för Nose Work träningen. Jag använder den framför allt för att få mer noggrannhet och ännu tydligare markeringar. Ziggy har ingen markering utan jag läser honom, jag tycker att han är väldigt tydlig när han väl hittar men han kan bli ännu tydligare.

Som ni kan se på filmen har jag även märkt att han är väldigt osäker kring sökväggen och frågar mig extremt mycket. Därför ligger mycket fokus på självsäkerhet och uthållighet just nu. Han har bara sökt vid två tillfällen så vi det är inte så konstigt att han är lite osäker vad som ska göras. Det går framåt så vi jobbar på det.

Gillar era hundar att söka efter saker?
Fortsättning följer och tills dess,
Trevlig Träning!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print