Ziggy ligger på mattan

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Ligg – inte vår favoritträning

Hej på er!

Har ni några saker som ni känner att ni borde träna med era hundar men som ni sällan tränar? Jag har det, ligg är en sådan sak. Enda sedan Ziggy var valp har jag haft något emot att träna ligg med Ziggy. I grund och botten var det nog för det inte gick så bra och det var helt enkelt roligare att träna andra saker. Eftersom vi inte tränade det blev han ju inte direkt bättre och vi har hamnat i en negativ spiral.

Nu har jag tagit tag i detta med ligg. Ziggy kan ligg men det är inte favoriten och han fuskar ofta och lägger inte ner magen. Det är lite gulligt och skulle vi inte tävla så skulle jag inte bry mig. Men eftersom vi tävlar är det inte så bra att han inte lägger sig ordentligt då det gärna leder till att han reser sig innan han ska.

Läggande på tävling

När vi tävlar har jag lite olika läggande, dels ett vanligt där han kan ha huvudet vart han vill och sedan ett där han ligger med hakan i marken. Anledningen till detta är för det första att han ligger tyngre när han har hakan i marken så det påverkar alla ligg positivt. Sedan är tanken att han ska ligga med hakan i marken i framför allt platsliggningen. I platsliggning ska de ligga stilla flera minuter och jag tror det blir ett tydligare arbete om han ska ha hakan i marken än om han inte har det.

Ziggy ligger med hakan i marken

Vi börjar successivt få bättre och bättre ligg så det är bara att fortsätta. Jag tycker att det fortfarande är tråkigt men försöker hitta något som gör det roligare och kämpar på. Ska vi tävla måste ligg fungera och tävla vill jag!

Har ni något som ni behöver träna mer på men av någon anledning tycker är tråkigt? Skriv gärna en kommentar så kan vi kanske peppa varandra!

Tills vi hörs nästa gång, Trevlig träning!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print