Ziggy med sin frisbee och träningsväska

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Lydnadsträning

Hej på er!

Det var längesen jag skrev men är det något ni verkar göra i dessa tider så är det att träna hund. Dessutom har jag tagit ett par extra kurser och därför har tiden för att blogga inte riktigt funnits. Tiden att träna mina egna hundar seriöst har knappt funnits utan vi tar vara på de små korta pauserna vi får i vardagen och tränar det vi kan. Det kan vara en så enkel paus som att jag väntar på pastan till middagen.

Igår var jag och vaccinerade Ziggy mot kennelhosta och efter det firade vi med att åka och träna lite lydnad. När vi nu bara tränat små stunder har det blivit mycket detaljträning. Det var därför första gången på flera veckor som vi tränade hela moment. Vi körde lite apportering, vittringsapportering, vändningar och fritt följ.

Träningen

I det stora hela gick träningen bra, som ni kan se på filmen så belönar jag väldigt olika. Det beror på att jag ville belöna när han gör det som bäst. I lydnaden är ett moment egentligen väldigt många delmoment. Ziggy har lite problem med ingångarna i slutet av momenten med mycket fart och eftersom vittringsapporteringen är så ny så valde jag att belöna när han är påväg tillbaka och på så sätt skippa ingången. Jag behövde då inte oroa mig för att “behöva” belöna en dålig ingång för att belöna en bra vittring utan belönar helt enkelt vittringen direkt.

Sedan har han jättesvårt för vänstersvängar när vi står stilla, då han egentligen måste flytta utan mig. Det la vi lite tid på och ska lägga mer tid på klossträning. Det var perfekt att träna i skuggan när han blev varm.

I fria följet låg han som vanligt långt fram. Jag har läst ett tips om att göra många vänstersvängar och på så sätt “tvinga” tillbaka honom. Det fungerade riktigt bra så det ska jag fortsätta med. Tyvärr hade jag väldigt dålig koll på vart jag filmade så största delen av det fria följet går jag utanför bild men lite fick jag med och har klippt in i filmen.

Jag har flera inlägg i mitt huvud som behöver komma in här. Jag hoppas få tid snart. Om inte annat så har jag semester om en månad och som det ser ut blir det på hemmaplan med massor av hundträning. Då kommer jag även hinna blogga om den träning vi gör!

Trevlig träning så hörs vi förhoppningsvis snart igen!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print