Ziggy ligger på mattan

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Kaos vår men nya tag nu!

Hej på er!

Jag vet att det var sjukt längesen jag uppdaterade här men hela den här våren och sommaren har varit kaos! Förutom coronan som drabbat alla på ett eller annat sätt, även ett gäng andra saker som jag inte kommer ta upp här. Det är fortfarande lite kaos men jag tror och hoppas jag ska hinna med att blogga en hel del under hösten

Jag tog tävlingsuppehåll i våras pga corona vilket tillsammans med kaoset har gjort att strukturen i träningen lite försvunnit. Vi har tränat en del men mest det jag känt för. Nu har jag bestämt mig för att troligen ta tävlingsupphåll hela hösten också men få struktur så vi kan tävla igen nästa år. Jag längtar att få tävla igen så det kanske blir någon i höst men inget planerat ännu.

Agility idag

Det är så himla varmt ute och Ziggy som alltid satsar 150% på träning är svår att träna med i värmen så vi har mest tränat lite Nose Work inne. Här om dagen kände jag dock att jag måste köra igenom honom och vad passar inte bättre än lite agility.

Det var längesen vi körde agility så vi satsade mest på att ha kul. Vi var på Stockholms hundsportcentrum där de bygger upp fasta banor då och då. Så skönt med en uppställd och ritad bana. Vi körde korta delar av den först och avslutade med att köra igenom hela banan.

Jag insåg att vi tränar lite för mycket på svårare kombinationer, vilket gjorde att enkla banan var svår idag. Han hittade egna hinder och lyssnade halvbra.

Vi behöver träna på

  • Långhopp – Vi har aldrig tränat det förut och han tog gärna ett språng på den
  • Slalom – Kunna ta det med fart, när han t ex kommer från ett annat hinder och även självständligheten i slalomen
  • Tunnel – Signalkontrollen på tunnel fungerade inte alls om det fanns ett hopphinder i närheten
  • Distansen – Vi har tränat så mycket lydnad där han ska vara klistrad vid mig och det gjorde att han hade svårt att fokusera framåt

Det som jag var extra nöjd med var

  • Vi fick bra flyt och uppdelningen av banan var riktigt bra
  • Min handling kändes bra, han förstod mig och alla byten satt
  • Inga svårigheter att vara på höger sida (eller vänster men det brukar inte vara svårt)

Nu tror och hoppas jag att vi snart hörs igen, följ oss på Instagram @tavlingsgladje sålänge och kommentera gärna om ni vill att jag tar upp något speciellt

Trevlig träning!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print