Ziggy framför ett hopphinder och en tunnel

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Agilityträning, slalom och runt

Hej på er!

Det var sjukt längesen jag skrev, jag vet! Det har hänt massor med saker i mitt liv som jag inte tänker gå in på här som har gjort att bloggen har fått vila. Nu hoppas jag dock att jag ska orka uppdatera lite oftare och jag tror till och med att jag kommer uppdatera ännu oftare än tidigare.

Jag har i och med Corona haft lite tävlingspaus och med det hade vi till och med haft lite träningspaus. Vi har tränat hela tiden men inga “seriösa” pass utan lite här och där. Nu har jag dock fått ett tävlingssug igen så nu är tanken att börja träna inför tävling. Siktet är inställt på 2021 men blir vi startklara innan och hittar tävlingar som passar så kanske vi tävlar något även i år.

Fredagens agilityträning

I fredags var jag och körde agility med Ziggy. Han var helt grym! Jag körde först igenom banan ett par gånger för att se vad vi kunde ha svårt för. Det visade sig att runt och slalom var de svåraste. Då la jag ner lite enskild tid med dessa två områden och sedan avslutade vi med bana igen och som han utvecklades!

När jag bryter ner moment i agilityn så gör jag först bara det hindret, sedan lägger jag på ett hinder innan och sedan ett efter. Sedan bygger jag ibland successivt längre och längre både innan och efter och ibland kör jag bana.

Vi har kämpat med slalom och vi har fastnat lite då han haft svårt för ingångarna där han är för snabb och tar två portar. Han har även missat vid nionde porten. I början hade han lite svårt men något släppte och sedan gjorde han magiska slalom hela träningen. Jag har varit lite för dålig att träna slalom på sistone och lite gett upp. Vila sig i form kan vara bra ibland och tydligen fungerade det för vårt slalom.

När man dessutom tittar på första filmen som är från augusti och jämför med fredagens bana så ser man utveckligen. Den utvecklingen gav mig en kick och nu ska vi tävlingssatsa!

Imorgon ska vi träna lydnad och jag tror gripa och apportera kommer vara huvudfokus. Ett blogginlägg om hur det går kommer inom kort!

Vi hörs snart igen!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print