Ziggy och Rebecca busar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Tävlingsglädje med Rebecca

- en blogg i samarbete med Glada Jyckar

Vem ska jag vara på tävlingsplanen?

Förra fredagen var jag och Cecilia på en föreläsning om tävlingspsykologi med Eva Marie Wergård. Jag har varit på några liknande föreläsningar och denna var helt klart bäst hittills. Det som gjorde att jag tyckte att den var så bra var nog att hon tog flera exemplen från idrottsvärlden och inte bara från hundvärlden (vilket hon såklart också gjorde). Jag är en sportälskare i grund och botten och älskar fokuset som idrottsmän/kvinnor har.

Eva Marie hade väldigt många bra tankar och erfarenheter och det jag verkligen fastnade för var att hitta en förebild som passar in på oss som ekipage. Att fundera på det och testa under en period på träningar och ev tävlingar.

Sagt och gjort och såklart filmade vi och delar nu mina karaktärer. Skådespelare kanske jag inte ska bli men bjuder på detta nu 🙂

Jag valde att vara Zlatan, Carolina Klüft, en uttråkad tonåring, Ingemar Stenmark och sedan spårade det ut så var även Pippi Långstrump.

Vad kom jag fram till?

Det var egentligen en lite får kort bana och dessutom var Ziggy väldigt träningssugen så han gick väldigt bra ändå. Jag känner dock Ziggy så pass bra att jag trots den korta banan kunde känna hur han skulle bete sig även om det var en lång bana.

Zlatan: Lugn, trygg och lyssnar.
Carolina Klüft: Mer pepp från mig och Ziggy blir hoppig och ofokuserad.
Uttråkad tonåring: Förvånade mig mest, han blev lugnare än jag trodde. Han tappar dock positionen, blev lite osäker vilket jag tror hade ökat om banan var längre.
Ingemar Stenmark: Han blir förvirrad av att inte få någon uppvärmning även om uppvärmningen inte var så lång i något fall.
Pippi Långstrump: Han blir för pepp och därmed hoppig. Förvånad att han inte hoppade mer men vår “inte hoppa i fot” träning har tydligen fungerat väl.

Redan på föreläsningen så bestämde jag för att bli ännu mer Zlatan när vi tränar och tävlar. Efter detta mini-test så tror jag fortfarande på att det är det bästa för Ziggy. Om jag går in och tänker att vi äger tävlingen och ingen kan slå oss så blir jag lugn och då blir även Ziggy lugn. Jag är nog lite mer Carolina Klüft, “det är kul att tävla och vi gör det på skoj”. Det fungerar dock inte alltid på Ziggy så han får inte riktigt visa sin fulla kapacitet.

Så nu blir det mer Zlatan tänk på tävlingarna så får vi se hur det går. Vi måste testa detta under en period för att både jag och Ziggy ska komma in i det. Vi börjar med att vara mer som Zlatan, jag tror det är det vi ska men får utvärdera efterhand och se.

Vem skulle du vara om du beskrev er i träning och tävling? Kommentera gärna nedan!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på email
Dela på print