Glada Jyckar Hundagentur

Söker du hund till film, foto eller andra framträdanden? Vi hjälper till med casting, rådgivning, projektledning, träning mm – allt med hundens bästa i fokus!

Positiv upplevelse för alla

Filmning och fotografering med djur i fokus ställer stora krav på genomförandet. Genom att anlita Glada Jyckar Hundagentur säkerställer ni att det blir en positiv upplevelse för djuren och att slutresultatet uppfattas positivt av mottagaren – så att ert varumärke eller projekt gynnas i positiv riktning.

Vi erbjuder:

  • rådgivning kring hur man lägger upp ett hundmodellprojekt för att säkerställa att slutresultatet blir enligt målbild och att alla inblandade hundar mår bra genom hela processen
  • våra egna hundar som modeller (se information nedan)
  • projektledning av de delar av projektet som involverar hundar
  • casting (utöver våra egna hundar har vi ett stort nätverk med hundar med olika utseenden och personligheter)
  • träning av hundar för att få fram specifika beteenden

Utmanande situation för hundarna

Hundar i film och foto kan vara fantastiskt charmigt och trevligt. Men själva inspelningssituationen är ofta utmanande för hundarna. Det kan vara trångt, finnas starka lampor och annan specialutrustning, vara mycket folk, andra hundar, pressade tidsscheman och en massa annat som många hundar upplever som stressande. Detta ställer stora krav både på valet av hundar och anpassning av själva inspelnings-/fotosituationen.

Etologer och/eller hundpsykologer

Vi på Glada Jyckar Hundagentur är etologer och/eller hundpsykologer med lång erfarenhet av hundar och hundträning. Detta innebär bland annat att vi är experter på hundspråk och hundars beteende. Många hundbeteenden kan uppfattas som glada eller positiva av en lekman även om de i själva verket är tecken på stress. Därför behövs vår kompetens för att säkerställa att alla hundar är bekväma igenom hela processen. Dessutom är det viktigt att slutresultatet inte innehåller bilder/scener där en hund kan uppfattas som obekväm/stressad. Det skulle ge dålig marknadsföring för företaget som levererar budskapet.

Våra egna hundar: Tage och Ziggy

Våra egna hundar Tage (Beagle) och Ziggy (Jack Russel) kan användas för uppdrag inom foto och film. Båda älskar att vara framför kameran och kan massor av beteenden och tricks som är användbara. Båda är dessutom duktiga på att lära sig nytt, vilket innebär att vi enkelt kan träna dem efter era önskemål.

Utöver Tage och Ziggy har vi ett stort kontaktnät med hundar för olika önskemål och behov.

Varmt välkomna att kontakta oss för mer information på hundagentur@gladajyckar.se.

Kicki Fellstenius, hundpsykolog
Rebecca Rudhe, etolog

Glada Jyckar är H-märkt via Sveriges Hundföretagare och samtliga medarbetare är medlemmar i Sveriges Hundföretagare.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela på print