Klicka här för övergripande information om våra kurser

Kurser för barn och ungdomar

Självklart är barn och ungdomar hjärtligt välkomna på alla Glada Jyckars kurser! Små barn kan behöva en vuxen som stöttar i bakgrunden, men oftast klarar de det mesta minst lika bra som vi vuxna! Ibland arrangerar vi kurser som specifikt riktar sig till barn och ungdomar, ofta under skolloven.

För allas trivsel och säkerhet är det viktigt att både barn och hund trivs och fungerar väl ihop med andra barn och hundar och att barnet klarar av att hantera hunden på egen hand. Självklart är jag med och stöttar, men eftersom det finns flera barn i gruppen kan jag inte hjälpa någon hela tiden. På alla hundkurser är det strikt hundägaransvar som gäller (likväl som i övriga samhället), vilket innebär att du som förälder är ytterst ansvarig för att din hund inte ställer till med någon skada. Om du är osäker på om det kommer fungera för ditt barn att gå kurs på egen hand med hunden så är du självklart välkommen att närvara på kursen! Kontakta gärna mig på kicki@gladajyckar.se eller 070-6824347 om du vill diskutera om en kurs är lämplig för ditt barn och din hund.

Barn med hund-kurser hos Glada Jyckar

Åldrarna på barnen/ungdomarna brukar variera mellan ca 8 och 20 år och det gemensamma intresset för hund brukar överbrygga alla åldersskillnader! Det brukar vara ungefär lika många tjejer som killar på barn- och ungdomskurserna.

Upplägg för våra kurser för barn och ungdomar

Upplägget för våra barn- och ungdomskurser varierar så studera beskrivningen för respektive kurs. Där hittar du information om innehåll, plats, max antal deltagare, antal tillfällen och kostnad för kursen. Vi har aldrig fler än 6 deltagande hundar på våra barn- och ungdomskurser, så att var och en får personlig hjälp från kursledaren. Kurserna hålls ibland med basen inomhus i Glada Jyckars mysiga lokal på Ålstensgatan i Bromma, Stockholm och ibland i huvudsak utomhus i de vackra omgivningarna. Vi varvar teori och praktik, och vi håller till i de vackra omgivningarna på Solviksängen, Ålstensängen och i Ålstensskogen i Bromma, Stockholm. På barn- och ungdomskurserna tillkommer en kostnad för fler än en deltagande människa per hund (se respektive kursbeskrivning).

Exempel på kurser för barn och ungdomar

Innehåll och upplägg varierar från kurs till kurs, men här är några exempel på kurser vi genomfört hittills och som varit mycket populära:

  • Jullovskurs med möjlighet att prova på olika hundsporter och deltaga i olika aktiviteter som korvgrillning, se på film, promenader, etc.
  • Sommarlovskurs med fokus på rallylydnad
  • Sommarlovskurs med möjlighet att prova på olika hundsporter (multisport)
  • Höstlovskurs med möjlighet att prova på olika hundsporter (multisport)
  • Aktiveringskurs
  • Hundcirkuskurs inklusive föräldraföreställning
  • Tricksträningskurs

Aktuella kursdatum för våra barn- och ungdomskurser

Här hittar du datum för våra inplanerade barn- och ungdomskurser. Vi planerar in nya kursstarter efter hand, så hör gärna av dig även om du inte hittar någon kursstart som passar.

Här hittar du samtliga inplanerade kursstarter:

VÄLKOMNA! 

Barn_ungdom

 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela på print