Klicka här för övergripande information om våra kurser

Aktuella kursdatum för våra Dogparkour-kurser

Läs mer om våra Dogparkour-kurser

Vi planerar in nya kursstarter efter hand som behov uppstår, så hör gärna av dig om du inte hittar någon kurs som passar. Här hittar du datum för våra inplanerade Dogparkour-kurser:

Våra kurser i Dogparkour

På Glada Jyckars Dogparkour-kurser får du och din hund lära er roliga och nyttiga balansövningar som kan utföras i både stad och skog. Dogparkour är en superbra träningsform som bygger styrka, smidighet, självförtroende och framför allt kroppskontroll. Att träna Dogparkour tillsammans kommer att stärka er kontakt och relation plus att du får en mer samarbetsvillig hund, inte bara i själva träningen utan generellt i vardagen!

Upplägget för våra Dogparkour-kurser varierar så studera beskrivningen för respektive kurs. Där hittar du information om plats, max antal deltagare, antal tillfällen och kostnad för kursen. Vi varvar teori och praktisk träning utomhus. All träning sker med hund kopplad i sele.

Vi erbjuder både kurser som löper över flera veckor samt tema- och minikurser som består av ett eller två kurstillfällen på något specifikt tema. Vissa av kurserna har förkunskapskrav, vilket då framgår av kursbeskrivningen.

Mari och Tage visar Dogparkour för Glada Jyckar

Dogparkour Nybörjarkurs

Nybörjarkursen lämpar sig för dig som sedan tidigare inte har någon Dogparkour-erfarenhet. Det är en fördel (men inget krav) ifall din hund kan grunderna i de vanligaste vardagslydnadsmomenten (sitt, ligg, stanna kvar och gå fint) i störningsfria miljöer. Vi anpassar alltid innehåll och övningar efter de deltagande hundarna och hundägarna.

Greta visar sin favoritträningsform Dogparkour

Exempel på innehåll i dogparkour nybörjarkurs:

  • grundläggande övningar för balans, kroppskontroll och samarbete
  • följsamhet och kontakt
  • fördelar med att träna dogparkour
  • viktigt att tänka på vid dogparkour-träning

Dogparkour Fortsättningskurs

Mer information om fortsättningskurser i Dogparkour kommer inom kort.

Tage visar Dogparkour hos Glada Jyckar

Temakurser i Dogparkour

Vi arrangerar regelbundet specialkurser på olika teman inom Dogparkour. Temakurserna är ofta enskilda kurstillfällen på 1,5-2,5 timmar. Exempel på teman är:

  • Prova på
  • Dogparkour för valpar och unghundar
  • Dogparkour för specifika behov (osäkerhet, ivrighet, impulskontroll m.m.)

Här hittar du information om alla våra tema- och intensivkurser.

Dogparkour som privatträning/personlig träning

Om du inte hittar någon Dogparkour-kurs som passar dig, eller om du vill ha fullt fokus på just din hund och era behov, så kan du i stället boka en personlig Dogparkour-kurs, se Privatträning för mer information och priser. Vi erbjuder även specialpris på en enskild privatlektion i väntan på kurs. En sådan lektion är ett mycket populärt komplement till kursen och ger en möjlighet att få hjälp med vad just ni behöver träna på.