Viltspår

Klicka här för övergripande information om våra kurser

Viltpår som aktivering

Spårträning är en fantastiskt kul och nyttig aktivering för både hund och människa! Hunden lär sig att samarbeta med dig i skogen och får minskat fokus på att ge sig iväg på egen hand. Efter träningen kan både du och hunden njuta av avkopplingen och tillfredsställelsen av att ha jobbat tillsammans!

Glada Jyckars viltpårskurser riktar sig i första hand till dig som vill använda viltspår som aktivering. Alla hundar kan vara med, oavsett ålder och ras. Inga förkunskaper krävs och vi anpassar svårighetsgraden efter varje hund och förares förutsättningar!

UPPLÄGG FÖR VÅRA viltPÅRSKURSER

Upplägget för våra viltpårskurser varierar så studera beskrivningen för respektive kurs. Där hittar du information om plats, max antal deltagare, antal tillfällen och kostnad för kursen. Vi har aldrig fler än 8 deltagande hundar på våra viltspårkurser, så att var och en får personlig hjälp från kursledaren. Kurserna hålls utomhus i de vackra omgivningarna på Solviksängen, Ålstensängen och i Ålstensskogen i Bromma, Stockholm. Hela familjen är välkommen utan extra kostnad.

Grundkurs i viltspår

På Glada Jyckars grundkurs i viltspår får du lära dig grunderna i hur du tränar din hund att spåra efter vilt. Vi går igenom de teoretiska grunderna och tränar tillsammans. Ibland har instruktören lagt spåren före kursen och ibland får ni träna på att lägga och gå spår ihop med era kurskamrater. När spåren ligger pratar vi teori så som problemlösning, motivation och belöningar, hur man bäst stöttar sin hund i spåret, uthållighet och störningar.

Vi går även igenom regelverket för Anlagsklass som är den lägsta klassen i Viltspårsprov.

Aktuella kursdatum för våra viltspårskurser

Här hittar du datum för våra inplanerade viltspårsskurser. Vi planerar in nya kursstarter efter hand som behov uppstår, så hör gärna av dig även om du inte hittar någon kursstart som passar.

Här hittar du samtliga inplanerade kursstarter: