Vi på Glada Jyckar följer löpande uppdateringar från Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter vad gäller utvecklingen och rekommendationer kopplat till Corona/Covid-19.

Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.

I nuläget genomför vi våra kurser och andra aktiviteter enligt plan. Vi har dock anpassat vår verksamhet efter rådande omständigheter enligt följande:

 • Vi i personalen följer Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer (se nedan).
 • Vi har uppdaterat våra bokningsvillkor för att du lättare ska kunna boka av dig från en kurs eller annan aktivitet om du blir sjuk.
 • Vi undviker att ta i hand vid hälsning tills risken för smittspridning är över.
 • Vi tvättar händerna noga före och efter varje kurs och privatlektion.
 • De allra flesta av våra kurser är utomhus och vi uppmanar alltid våra kursdeltagare att hålla avstånd mellan hundarna för att de lättare ska kunna fokusera på träningen. Nu uppmanar vi även till avstånd mellan människorna, för att undvika smittspridning.
 • Vi har minskat moment med närkontakt mellan kursdeltagare.
 • Våra inomhuskurser genomförs i liten grupp, vilket innebär att det även där går att hålla social distans. När det är möjligt håller vi även våra inomhuskurser utomhus. Du meddelas i så fall om detta innan kurstillfället så att du kan klä dig efter förutsättningarna.
 • På de kurser som hålls helt eller delvis inomhus tillåter vi numera max 2 deltagande människor per hund för att möjliggöra tillräckligt avstånd mellan deltagarna. Observera att undantag kan gälla för en specifik kurs så läs noga villkoren på respektive kursbeskrivning. 
 • Vi uppmanar alla att vara extra noga med att ta med egna leksaker och godis till hundarna. Vi tillhandahåller inte längre gemensamma låneleksaker.
 • Vi erbjuder nu även onlineaktiviteter i form av kurser och föredrag. Vi finns även bokningsbara för privatträning online.

Vi ber alla att följa de rekommendationer som Folkhälsoinstitutet ger, dvs:

 • Stanna hemma när du är sjuk. På så sätt undviker du att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra. Vi har uppdaterat våra bokningsvillkor för att du lättare ska kunna boka av dig från en kurs eller annan aktivitet om du blir sjuk.
 • Hosta och nys i armvecket; När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.
 • Undvik att röra ögon, näsa, mun; Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.
 • Tvätta händerna ofta; Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
 • Handsprit; Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.

Vänligen kontakta undertecknad om du har några frågor eller funderingar kring en aktivitet du är inbokad på eller funderar på att boka in dig på. Mina kontaktuppgifter är 070-6824347 (lämna meddelande om jag inte svarar så ringer jag upp) eller kicki@gladajyckar.se.  

Här finns länk till Folkhälsomyndighetens information om ämnet: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Hälsningar

Kicki Fellstenius, VD/Ägare Glada Jyckar AB

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela på print