Här är några tips på träningspaket som kan anpassas efter behov.

Enskilt träningstillfälle – Vid ett enskilt träningstillfälle kan du få tips och råd baserat på det du själv känner behov av. Ett enskilt träningstillfälle kan antingen vara en punktinsats för att få hjälp och inspiration i den egna träningen eller ett komplement till någon kurs du anmält dig till. Som nybliven valpägare kan det vara skönt att boka in ett enskilt träningstillfälle i väntan på valpkursen. Och med en vuxen hund kan man använda ett enskilt träningstillfälle för att komma igång med träningen inför en kurs man ska gå och på så sätt få ut ännu mer av kursen.

Personlig valpkurs – När man fått hem sin nya lilla familjemedlem är det ofta många frågor och funderingar som snurrar i huvudet. Genom en personlig valpkurs kan ni ställa frågor och diskutera hur ni bäst kan hantera situationer kring valpen och ni får massor av råd och praktisk träning så att ni kan känna er trygga och ge valpen en riktigt bra start i livet. På mellan tre och fem träffar hinner man vanligtvis igenom ungefär samma innehåll som på en gruppvalpkurs. Med en personlig valpkurs kan ni själva styra över innehållet i kursen och tidpunkten för den. Självklart är hela familjen välkommen!

Personlig vardagslydnadskurs – Vill då få en mer väluppfostrad och lätthanterlig hund genom att bättra på ert samarbete och er kommunikation? På en personlig vardagslydnadskurs får du massor av tips och praktiska övningar som ni sedan kan jobba vidare med på egen hand. På tre till fem träffar hinner man igenom ungefär samma innehåll som på en gruppvardagslydnadskurs, men ni kan själva styra över innehållet i kursen och tidpunkten för den.

Personlig kantarellsökskurs – Under kantarellsökskursen lär du din hund att hitta och markera kantareller. Du får också veta vilka fällor du måste undvika om ni ska lyckas! Träningen går ut på att få hunden att associera svamp med godis eller annan belöning, att kunna leta i olika miljöer och på olika avstånd samt att markera svampen på ett sätt som gör att du förstår att den har hittat svampen. Man övar också upp hundens störningstålighet och uthållighet. Under kursen lär sig hundarna att hitta och markera kantareller och det långsiktiga målet är att få en hund som spontant markerar kantareller under promenaderna. Vintertid använder vi torkade kantareller för träningen.

Kompiskurs – Är ni två personer som vill träna tillsammans? Boka en kompiskurs på tre eller fem träffar och vi skräddarsyr upplägget enligt era önskemål och behov. Kanske vill ni bättra på vardagslydnaden eller prova på någon hundsport som rallylydnad, personspår eller kantarellsök? Eller finputsa formen inför en tävling?

Problemutredning – Har du något problem med din hund som du vill ha hjälp att komma till rätta med? Kanske är hunden rädd, osäker, överglad, gör utfall eller har svårt att gå ner i varv? Problemet kan vara stort eller litet och generellt eller bara uppstå i vissa situationer. Boka en 2 timmar lång problemutredning och valfritt antal uppföljningstillfällen (vi rekommenderar 2-3 uppföljningstillfällen, men det går att utöka med fler behov). Vid utredningen går vi på djupet kring bakgrund och orsaker till problematiken och lägger upp en åtgärdsplan med utgångspunkt i detta. Chansen att nå positivt resultat med träningen blir större än vid vanlig privatträning.

Klicka här om du vill boka in dig på privatträning. Om du vill boka ett helt paket så börjar du med att köpa ett värdebevis och anger sedan koden från det när du bokar dina lektioner.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela på print