rebecca@gladajyckar.se, 0735-372681
Vill du boka tid hos mig? Klicka här!

Rebecca Rudhe – Hundinstruktör/hundcoach och etolog

Jag heter Rebecca Rudhe och har alltid älskat alla sorters djur och framför allt hundar. Ju äldre jag blivit desto mer har intresset för djurs beteenden växt och 2010 började jag studera Etologi- och djurskyddsprogrammet på SLU för att verkligen få läsa mer om hur djur beter sig och varför. I samband med att mina studier startade på SLU kom min första egna hund i mitt liv, Zorro. I samband med att jag fick en egen hund växte mitt hundintresse ännu mer och jag bestämde mig för att satsa på att arbeta med hund. Jag läste till Hundinstruktör på Hundens Hus och samtidigt läste jag även till Nose Work-instruktör på Hundelska. Jag gillar verkligen att hjälpa till och se hur en relation mellan en hund och ägare byggs upp och bli bättre och bättre. Jag har hållit kurser och privatträningar i egen regi fram tills att jag började på Glada Jyckar.

Nu har jag två egna hundar, blandrasen Zorro och Jack Russell terriern Ziggy. Båda två är omplaceringar, Zorro var 3 år och väldigt rädd och osäker när han kom till mig. Han har lärt mig väldigt mycket om hur hundar fungerar både genom att jag självklart studerat honom i alla olika situationer som har uppstått men även när jag studerat andra hundar och hundägare vi mött under alla otaliga promenader. Idag klarar han hundmöten och hjälper till i hundmötesträning men hans självförtroende får vi jobba med varje dag och kommer nog alltid göra.

Under sommaren 2018 såg jag ett inlägg om Jack Russell valpar på hundstallet. Jag hade börjat planerat för valp men inte bestämt när. Jag skulle dock inte ha en till terrier men det var något som fick mig att skicka in en ansökan. En av valparna fick en vecka senare flytta in till mig och det är Ziggy. Han var 9 veckor när han kom in i mitt och Zorros liv. Ziggy är rena motsatsen mot Zorro, självförtroende till max och lika träningsgalen som mig. Vi tränar det mesta men våra huvudfokus är Nose Work, rallylydnad, agility och tävlingslydnad. I dessa fyra sporter tävlar vi även. Vill ni följa mig och Ziggy på träningar och tävlingar så följ bloggen “Tävlingsglädje med Rebecca” som finns här på hemsidan.

På dagarna har jag även en dvärgpinschertik som heter Pajas. Det är några kompisars hund och hon hänger med oss när de arbetar. Ni som bokar hundmötesträning med mig får ofta träffa henne och ibland lånar även andra instruktörer in henne (och mig) då hon just nu är enda tiken vi har som kan hjälpa till i hundmötesträningen.

Vill du boka tid hos mig? Klicka här!

Meritförteckning

 • 2009 Etologi, orienteringskurs, Stockholms Universitet
 • 2009-2010 Biologi 60, Stockholms Universitet
 • 2010-2013 Etologi och djurskyddsprogrammet, Sveriges Lantbruksuniversitet, Skara
 • 2015-2016 Diplomerad Hundinstruktör, Hundens Hus, Stockholm
 • 2016 Certifierad SNWK Nose Work instruktör, Hundelska, Stockholm
 • 2016 SNWKAuktoriserad Doftprovdomare, Hundelska, Stockholm
 • 2016 Trauma och Traumabearbetning hos hund, Caroline Hellgren, Hundens Hus, Stockholm
 • 2017 Föreläsning; Friskvård-, välmående, motion och kost, Ylva Trygger, Hundens Hus, Stockholm
 • 2-dagars seminarium och workshop med Grisha Stewart – BAT 2.0/Behavior Adjustment Training for Aggression, Frustration & Fear (2017)
 • Föredrag med Kerstin Malm, Om jag bara kunde lyssna (2017)
 • 2-dagars seminarium och workshop med Bob Bailey – Hundträning, nycklar till effektiv träning – via Dala Hundservice (2018).
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela på print