Drömmer du om att vara med och förbättra livskvaliteten för hundar och deras familjer genom att sprida kunskap och inspiration kring hundars beteende och träning? Vill du skapa dig en framtid där du kan försörja dig på det du brinner för mest? 

Eller kanske är du redan aktiv inom hundbranschen och vill vidareutbilda dig inom något område?

Hos oss hittar du högkvalitativa yrkesutbildningar inom hund. Kunniga och engagerade lärare gör att du får ut maximalt av din investering. Ett
pedagogiskt upplägg och tydliga rutiner gör att du kan fokusera på studierna på ett effektivt och bra sätt.

Vi erbjuder hundinstruktörsutbildning som startar i april  varje år. I juni finns kantarellsöksinstruktörsutbildning och varje höst startar vi en omgång av vår hundpsykologutbildning.

Varmt välkommen att höra av dig om du har några frågor eller funderingar! 

Hundinstruktörsutbildning - april 2025

Glada Jyckars Hundinstruktörsutbildning leds av hundpsykolog Kicki Fellstenius som driver Glada Jyckar och Hundpodden med Kicki & Tage. I lärarteamet ingår även Cecilia Strömberg (hundinstruktör), Elin Lindell (veterinär) och Anna-Maria Svedberg (etolog), var och en med lång erfarenhet inom sitt respektive kompetensområde. Lärarteamets sammansättning i kombination med att undervisningen genomförs i en liten exklusiv grupp på plats i Stockholm, garanterar att du får bästa tänkbara start på din yrkeskarriär i hundbranschen.

Efter Glada Jyckars Hundinstruktörsutbildning har du den kunskap du behöver  för att genomföra valpkurser, vardagsträningskurser och vardagsaktiveringskurser samt varianter på dessa som exempelvis inkallningskurser, koppelkurser och promenadaktivering. Du har också en bra grund om du vill utbilda dig vidare till hundpsykolog eller specialiserad hundinstruktör inom något specifikt område. 

Nästa utbildningsstart: April 2025 (examen oktober 2025)

Hundpsykologutbildning - oktober 2023

Utbildningen leds av hundpsykolog Kicki Fellstenius som driver Glada Jyckar och Hundpodden med Kicki & Tage och som har lång erfarenhet som hundpsykolog. På utbildningen bidrar även Elin Lindell (veterinär) och Anna-Maria Svedberg (etolog), Caroline Alupo (etolog och hundpsykolog), Eva Bertilsson (beteendeanalytiker), Marie Sallander (näringsspecialist) och Annika R Malmberg (relationsexpert) med kunskap och inspiration inom sina respektive områden.  Lärarteamets sammansättning i kombination med att undervisningen genomförs i en liten exklusiv grupp på plats i Stockholm, garanterar att du får bästa tänkbara kunskap och verktyg för att kunna stötta hundar och deras ägare. 

Efter Glada Jyckars Hundpsykologutbildning har du en bra bas att stå på i ditt arbete med att bidra till lösningar för hundar och deras familjer, både genom kunskap om hundars beteende och genom de mallar, verktyg och metoder du får tillgång till under utbildningens gång.

Denna utbildning är en påbyggnadsutbildning för dig som redan är hundinstruktör. Vill du ta ditt första steg mot att bli hundpsykolog? Då ska du börja med att gå Glada Jyckars Hundinstruktörsutbildning

Nästa utbildningsstart: 6 oktober 2023 (examen juni 2024). 

Kantarellsöksinstruktör - augusti 2023

Glada Jyckars Kantarellsöksinstruktörsutbildning leds av hundpsykolog Kicki Fellstenius som driver Glada Jyckar och Hundpodden med Kicki & Tage. Kicki har lett kantarellsökskurser sedan 1993 och lärt upp hundratals kantarellsöksekipage under årens lopp. 

Efter Glada Jyckars Kantarellinstruktörsutbildning har du den kunskap du behöver för att erbjuda kantarellsökskurser och privatlektioner i kantarellsök. 

Nästa utbildning: 22-23 augusti 2023

IÄr du nyfiken på hur vår hundinstruktörsutbildning uppfattas ur en elevs perspektiv? Kolla in Evelins fina examensfilm där hon delar med sig av sina tankar kring utbildningen och sin personliga resa i samband med den. 

Tack Evelin för att vi får dela din fina film! 

Vill du veta mer om Evelin och följa hennes verksamhet? Kolla in @vintvilja på instagram. 

I hundinstruktörsutbildningen ingår flera hemuppgifter, bland annat att träna med minst två olika hundar som du inte känner sedan tidigare. Kolla in superduktiga Jenny Nilssons film från sin träning med projekthunden Adde. SÅÅÅ fint och härligt att se! 

Tack Jenny för att vi får dela din fina film!