Drömmer du om att vara med och förbättra livskvaliteten för hundar och deras familjer genom att sprida kunskap och inspiration kring hundars beteende och träning? Vill du skapa dig en framtid där du kan försörja dig på det du brinner för mest? 

Eller kanske är du redan aktiv inom hundbranschen och vill vidareutbilda dig inom något område?

Hos oss hittar du högkvalitativa yrkesutbildningar inom hund. Kunniga och engagerade lärare gör att du får ut maximalt av din investering. Ett
pedagogiskt upplägg och tydliga rutiner gör att du kan fokusera på studierna på ett effektivt och bra sätt.

Vi erbjuder hundinstruktörsutbildning som startar i april  varje år. I juni och augusti finns kantarellsöksinstruktörsutbildningar och hösten 2023 startar vi vår hundpsykologutbildning (information kommer inom kort).

Varmt välkommen att höra av dig om du har några frågor eller funderingar! 

Hundinstruktörsutbildning - april 2023

Glada Jyckars Hundinstruktörsutbildning leds av hundpsykolog Kicki Fellstenius som driver Glada Jyckar och Hundpodden med Kicki & Tage. I lärarteamet ingår även Cecilia Strömberg (hundinstruktör), Elin Lindell (veterinär) och Anna-Maria Svedberg (etolog), var och en med lång erfarenhet inom sitt respektive kompetensområde. Lärarteamets sammansättning i kombination med att undervisningen genomförs i en liten exklusiv grupp på plats i Stockholm, garanterar att du får bästa tänkbara start på din yrkeskarriär i hundbranschen.

Efter Glada Jyckars Hundinstruktörsutbildning har du den kunskap du behöver  för att genomföra valpkurser, vardagsträningskurser och vardagsaktiveringskurser samt varianter på dessa som exempelvis inkallningskurser, koppelkurser och promenadaktivering. Du har också en bra grund om du vill utbilda dig vidare till hundpsykolog eller specialiserad hundinstruktör inom något specifikt område. 

Nästa utbildningsstart: 28 april 2023 (examen oktober 2023)

Kantarellsöksinstruktör - juni resp augusti 2023

Glada Jyckars Kantarellsöksinstruktörsutbildning leds av hundpsykolog Kicki Fellstenius som driver Glada Jyckar och Hundpodden med Kicki & Tage. Kicki har lett kantarellsökskurser sedan 1993 och lärt upp hundratals kantarellsöksekipage under årens lopp. 

Efter Glada Jyckars Kantarellinstruktörsutbildning har du den kunskap du behöver för att erbjuda kantarellsökskurser och privatlektioner i kantarellsök. 

Inplanerade utbildningsomgångar: 17-18 juni 2023 samt 12-13 augusti (utbildningen är 2 dagar lång, så du bokar in dig antingen i juni eller augusti)