Klicka här för övergripande information om våra kurser

Aktuella kursdatum för våra Nose Work-kurser

Läs mer om våra Nose Work-kurser

Vi planerar in nya kursstarter efter hand som behov uppstår, så hör gärna av dig om du inte hittar någon kurs som passar. Här hittar du datum för våra inplanerade Nose Work-aktiviteter:

Våra kurser i Nose Work

På Glada Jyckars Nose Work-kurser introduceras du och din hund i den fantastiskt roliga sporten och tränings-/aktiveringsformen Nose Work. Vi lär hunden att söka efter dofterna eukalyptus, lagerblad och lavendel i behållare, inomhus, utomhus och runt fordon. Du som ägare får bl.a. lära dig om hundens enastående nos, att läsa din hund och självklart om själva sporten Nose Work. Tillsammans kommer ni få stärkt gemenskap och samarbete, och ha otroligt roligt!

Jack Russeln Ziggy tränar Nose Work inomhussök

Upplägget för våra olika Nose Work-kurser varierar så studera beskrivningen för respektive kurs. Där hittar du information om plats, max antal deltagare, antal tillfällen och kostnad för kursen. Vi har aldrig fler än 8 deltagande hundar på våra Nose Work-kurser (ofta färre, se respektive kursbeskrivning), så att var och en får personlig hjälp från kursledaren. Vi varvar teori och praktisk träning. Vid respektive tillfälle tränar vi växelvis med en hund i taget, vilket gör att du får både möjlighet att träna din egen hund, men också se andra träna. Något man lär sig väldigt mycket av!

Vi erbjuder både kurser som löper över flera veckor och tema- och minikurser som består av ett eller två kurstillfällen på något specifikt tema. Vissa av kurserna har förkunskapskrav, vilket då framgår av kursbeskrivningen.

Jack Russeln Ziggy tränar Nose Work

Nose Work NW1 Nybörjare 

Nose Work NW1 Nybörjare  lämpar sig för dig som inte har testat Nose Work ännu. Efter kursen kan du fortsätta att träna hemma som aktivering eller sikta på doftprov i Nose Work NW1 (eukalyptus), det prov man måste genomföra för att få tävla i Nose Work.

Exempel på innehåll i Nose Work NW1 Nybörjare:

  • hundens nos och söksätt
  • inlärning av doften eukalyptus
  • behållarsök
  • inomhussök

Nose Work NW1 Fortsättning

Nose Work NW1 Fortsättning lämpar sig för dig som har genomgått Nose Work NW1 Nybörjare eller har likvärdiga kunskaper. Vi fortsätter att träna på doften eukalyptus och utökar till momenten utomhussök och fordonssök. Efter kursen kan du fortsätta att träna hemma som aktivering eller sikta på tävling i Nose Work NW1 (eukalyptus).

Blandisen Zorro tränar Nose Work utomhussök

Exempel på innehåll i Nose Work NW1 Fortsättning:

  • fortsatt träning i doften eukalyptus
  • utomhussök
  • fordonssök

Nose Work NW2 och NW3

Mer information om fortsättningskurser i Nose Work kommer inom kort.

Nose Work Greta och Mari - Fordonssök

Temakurser i Nose Work

Vi arrangerar regelbundet specialkurser på olika teman inom Nose Work. Temakurserna är ofta enskilda kurstillfällen på 1,5-2,5 timmar.

Exempel på teman är:

  • Prova på
  • Nose Work för specifik hundras
  • Nose Work för valpar

Här hittar du information om alla våra tema- och intensivkurser.

Nose Work som privatträning/personlig träning

Om du inte hittar någon Nose Work-kurs som passar dig, eller om du vill ha fullt fokus på just din hund och era behov, så kan du i stället boka en personlig Nose Work-kurs, se Privatträning för mer information och priser.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela på print