monica@gladajyckar.se, 073-044 43 76

Monica Franzén-Sjödin – Hundinstruktör/Hundpsykolog

Jag heter Monica Franzén-Sjödin och jag har alltid haft ett stort hundintresse. Intresset växte sig allt större då jag och min sambo träffade en portugisisk vattenhund som behövde ett nytt hem. Hunden valde oss och idag har Sheldon och vi levt tillsammans i lite mer än 5 år av hans 6-åriga liv.

Han är en hund med stor osäkerhet och rädslor som vi kontinuerligt arbetar med. Jag insåg att den kunskap jag hade inte var tillräcklig och började fundera på hur jag skulle kunna stötta Sheldon på bästa sätt.

Jag utbildade mig till resurshundförare med inriktning vård & omsorg. Under denna utbildning upptäckte jag även hur roligt och intressant det var att träna hund på ett mer strukturerat sätt än vad jag tidigare gjort och att prova på olika typer av hundsporter. Det ledde till att jag läste en utbildning för att bli instruktör i nose work och sedan rallylydnad. Jag kände dock att jag ville lära mig mer om hund och flera aktiviteter, så jag gick en 1-årig instruktörsutbildning samt en 1-årig utbildning till hundpsykolog.

Sheldon har varit med under alla utbildningarna och tillsammans har vi utvecklats och lärt oss mycket på vägen. Idag tränar vi nose work, rallylydnad, personspår och personsök tillsammans.

Jag arbetar både som hundinstruktör och som lärare (F-3) och jag känner starkt för utveckling och problemlösning. 

Genom varierade metoder, pedagogiker och i möten med varandra vill jag förmedla en positiv känsla som leder till utveckling och en god relation mellan hund och förare.

Monica med sin portugisiska vattenhund Sheldon

CV/Meritförteckning Monica Franzén Sjödin

Utbildningar och föreläsningar

Kurser med egen hund

2021, Spårläger, Gavahund

2019, Tjänstehunden, Kickan Nikolic

2019, Viltspår, ViLTspårarna

2018, Personsök, SSBK

2018, Nose work, Nina Blomster

2017, Agility fortsättning, SSBK

2017, Rallylydnad, Hundens hus

2016, Unghund, MHundlydnad 

2016, Agility , Hundens hus

Hundpsykolog Monica Franzén-Sjödin med labradorvalpen Svea.
Monica med labradorvalpen Svea