Klicka här för övergripande information om våra kurser

Aktuella kursdatum för våra kantarellsökskurser

Läs mer om våra kantarellsökskurser

Vi planerar in nya kursstarter efter hand som behov uppstår, så hör gärna av dig om du inte hittar någon kursstart som passar. Här hittar du datum för våra inplanerade kantarellsökskurser:

Här hittar du samtliga inplanerade kursstarter:

Kantarellsök med hund

Kurs i kantarellsök hos Glada Jyckar - Bilden föreställer beaglen Tage som nosat upp några kantareller

Vill du lära din hund kantarellsök, dvs att leta kantareller så att ni effektivt kan hitta skogens guld (till och med de som växer dolt under löv och mossa)? Och på köpet få en träningsform som är naturlig och nyttig för din hund? Då är det här helt rätt träningsform för dig!

Upplägg för våra kantarellsökskurser

Upplägget för våra kantarellsökskurser varierar så studera beskrivningen för respektive kurs. Där hittar du information om plats, max antal deltagare, antal tillfällen och kostnad för kursen. Vi har aldrig fler än 8 deltagande hundar på våra kurser, så att var och en får personlig hjälp från kursledaren. Kurserna hålls i huvudsak utomhus och vi varvar teori och praktik. Hela familjen är välkommen utan extra kostnad. Under den del av året som det inte finns färska kantareller att få tag på så genomförs träningen med hjälp av torkade kantareller.

Kantarellsökskurs i grupp

Under kursen i kantarellsök lär du din hund att hitta och markera kantareller. Du får också veta vilka fällor du måste undvika om ni ska lyckas! Träningen går ut på att få hunden att associera svamp med godis eller annan belöning, att kunna leta i olika miljöer och på olika avstånd samt att markera svampen på ett sätt som gör att du förstår att den har hittat svampen. Man övar också upp hundens störningstålighet och uthållighet. Under kursen lär sig hundarna att hitta och markera kantareller och det långsiktiga målet är att få en hund som spontant markerar kantareller under promenaderna.

Kantarellsökskurs som personlig träning

Du kan också boka en personlig kantarellsökskurs om du vill anpassa tider och innehåll efter just dina önskemål och behov (se Privatträning).