Hund som deltar i onlinekurser

Förinspelade kurser, föredrag och andra aktiviteter online

Här hittar du alla våra förinspelade onlineföredrag och onlinekurser! Vi erbjuder självklart samma höga kvalitet på våra online-aktiviteter som vi har på våra traditionella kurser och föredrag.

Vardagsträning, Aktivering & Abrovinker med Kicki – Självstudiekurs online

VINTERERBJUDANDE: Använd rabattkoden VINTER22 så får du 25% rabatt på kursen Vardagsträning, Aktivering & Abrovinker

Onlinekursen Vardagsträning, Aktivering & Abrovinker med Kicki Fellstenius är en kombination av det bästa från Glada Jyckars vardagslydnads- och aktiveringskurser. Dessutom har vi lagt till ett antal "life hacks" eller "abrovinker" som kan underlätta vardagen med din hund.

Du får massor av verktyg, övningar och tips på träning som är enkel att göra i vardagen och som leder till att din hund blir harmonisk och fungerar bra i vanliga vardagliga situationer. Övningarna går att anpassa efter olika hundars behov och förkunskaper.

Vi går igenom områden som inkallning, stadga, aktivering/mental stimulans, kontakt/följsamhet, gå fint vid sidan, hundmöten, passivitet/nedvarvning, koppelträning, att inte hoppa, att inte skälla och att träna hunden att frivilligt ta på sig sele, munkorg, etc.

Läs mer om kursen här

Apportering för aktivering med Cecilia - Självstudiekurs online

Onlinekursen Apportering för aktivering med Cecilia är en kurs för dig som vill hålla på med apportering men inte är intresserad av jakt. Du behöver inte en apporterande ras för att gå kursen. Alla hundar kan utföra innehållet i kursen. Har du en hund som gillar att bära på saker så kan det vara en hint om att apportering är något för er.

Vi går igenom grunderna i apportering. Alltså att hunden ska kunna sitta och vänta på att du slänger ut ett föremål och sedan hämta det och lämna det i din hand. Du får också tips på hur du kan använda apportering som aktivering i vardagen.

Du får massor av verktyg, övningar och tips på träning. Cecilia visar med oerfarna hundar och med en erfaren hund så att ni får se hur de olika stegen i övningarna kan se ut. Du gör övningarna i din egen takt när du vill. Vi rekommenderar att du lägger ca 1-2 veckors träning per kapitel.

Läs mer om kursen här

Minikurs: Lär din hund hålla i saker med Cecilia - Självstudiekurs online

På den här minkursen får du tips på hur du lär din hund att hålla saker i munnen. Det är en kul aktiveringsform som du kan göra inne när det är trist väder ute och så ger det väldigt söta bilder på din hund. 

Cecilia förklarar och visar praktiskt hur du tränar fram att få din hund att hålla i saker. Cecilia visar två övningar steg för steg med sin egen hund och de två övningarna ingår också i skrift så att du kan spara dem till senare. Ni får också se när Cecilia tränar med sin hund med lite olika sorters föremål och hon förklarar samtidigt vad hon gör och hur hon tänker. Ni kommer få se hunden Diesel hålla i bland annat ett paraply och en rabarber.

Minikursen riktar sig till alla som vill hitta en ny aktiveringsform eller för den som bara är lite nyfiken på hur man lär hunden att hålla i saker. Alla hundar kan hålla i saker. 

Föredrag: Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv - med Kicki Fellstenius (förinspelat, titta i din egen takt)

Föredraget "Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv" är baserat på de erfarenheter hundpsykologen Kicki Fellstenius samlat på sig genom åren i sitt arbete med tusentals hundar och hundägare på kurser och privatlektioner. Det finns inga universallösningar när det gäller hundträning, men det finns några generella nycklar som gäller oavsett om du vill lära din hund något nytt eller om du vill lösa ett problem. Du får kunskap om de generella nycklarna och om vad som krävs för att få en harmonisk hund som fungerar bra i vardagen och lyssnar när det behövs!

Praktisk inlärningsteori varvas med konkreta exempel på förhållningssätt och övningar som leder er i rätt riktning. Målet är att du själv ska få de verktyg du behöver för att kunna hitta rätt väg framåt för dig och din vovve, oavsett om det handlar om att lära hunden något nytt eller bli av med ett problem.

Föredraget hålls i en lättsam ton. Nycklarna åskådliggörs med många specifika exempel som de allra flesta kan känna igen sig i. Föredragen riktar sig både till blivande, nyblivna och gamla inbitna hundägare.

Föredraget är 1,5 timme långt och du har tillgång till det i 3 månader.

Föredrag: Samarbete för en bättre relation - med Cecilia Strömberg (förinspelat, titta i din egen takt)

På det här föredraget får du kunskap om hur du kan förbättra samarbetet med din hund och hur du och din hund kan bli ett mer sammansvetsat team. 

Vi går igenom vad samarbete är för oss människor och för hunden och vad det gör för vår relation. Vi går igenom olika förhållningssätt i olika situationer och det blir många exempel från Cecilias vardag med hennes hund. Ni kommer få med er bra exempel på hur man kan hantera vardagssituationer med samarbete istället för att hamna i nej-träsket. Och när passar det sig egentligen att säga nej? Det kommer vi också gå igenom. 

Föredraget hålls i en lättsam ton och med glimten i ögat. Vi varvar teori och och går igenom konkreta exempel som ni kan använda er av i vardagen. Föredragen riktar sig både till blivande, nyblivna och gamla inbitna hundägare. 

Föredraget är 47 minuter långt och du har tillgång till det i 3 månader.

Föredrag: Apportering för aktivering - med Cecilia Strömberg (förinspelat, titta i din egen takt)

På det här korta föredraget får du en introduktion till vad apportering är för något. Du kanske undrar om det kan vara något för dig och din hund. 

Cecilia går igenom de olika delarna av apportering och hur man tränar. Det kommer också lite tips på hur man kan använda apportering för aktivering samt beskrivning av en grundläggande övning som kan vara bra att börja med. Cecilia berättar också lite om onlinekursen Apportering för aktivering och om du skulle känna att det är något för dig så får du också en rabattkod till själva kursen, motsvarande kostnaden för detta föredrag. 

Föredraget riktar sig till alla som undrar vad apportering egentligen är eller som funderar på att gå kurs i apportering hos Glada Jyckar men inte riktigt har bestämt sig. Apportering är för alla.

Har du frågor om våra onlinekurser?

Har du några frågor om våra online-kurser? Tveka inte att kontakta oss på kurs@gladajyckar.se.

Hund som deltar i onlinekurser