Valpkurs

Klicka här för övergripande information om våra kurser

Valpkurser, valplekis och annan valpträning

Har du nyss fått hem en ny liten familjemedlem och vill ge den en bra start i livet? Vill du ge den möjlighet att under ordnade former vistas nära andra hundar och få träna på det den behöver för att utvecklas och må bra och fungera väl i olika vardagssituationer? I så fall är Glada Jyckars olika valpaktiviteter perfekta för dig!

Valpkurs

Vår valpkurs riktar sig till valpar t o m ca 6 månaders ålder (vid kursstart). All träning utgår från valpens naturliga lekfullhet, nyfikenhet och samarbetsvilja. Under kursen lägger vi grunden för ert samarbete och för hundens vardagslydnad. Du får även tips på hur du ska träna för att undvika en del vanliga problembeteenden.

Exempel på innehåll i valpkursen:

  • följsamhet och kontakt
  • inlärning eller vidare träning av sitt, ligg och stanna kvar
  • inkallning och lösträning
  • gå fint i koppel
  • passivitet och hantering
  • aktivering/mental stimulans
  • social träning och miljöträning

Bichon Havanais-valpen Hugo sitter i mattes knä

Upplägg för vår valpkurs

Upplägget för vår valpkurs varierar över tiden så studera beskrivningen för respektive kursstart. Där hittar du information om plats, max antal deltagare, antal tillfällen och kostnad för kursen. Vi har aldrig fler än 8 deltagande hundar på våra kurser, så att var och en får personlig hjälp från kursledaren. På sommarhalvåret hålls kurserna i huvudsak utomhus, men vi har tillgång till en inomhuslokal vid riktigt dåligt väder. På vinterhalvåret är kurserna i huvudsak inomhus och då i extra små grupper (max fem deltagare). Vi håller till på Ålstensgatan i Bromma, Stockholm eller i de vackra omgivningarna på Solviksängen, Ålstensängen och i Ålstensskogen. Hela familjen är välkommen utan extra kostnad.

Valpkurs som privatträning/Personlig valpträning

Om du inte hittar någon valpkurs som passar dig, eller om du vill ha fullt fokus på just din valp och era behov, så kan du i stället boka personlig valpträning, se Privatträning för mer information och priser. Vi erbjuder även specialpris på en enskild privatlektion i väntan på valpkursen. En sådan lektion direkt efter att du fått hem valpen, är ett mycket populärt komplement som ger en fantastiskt bra start för ert gemensamma liv tillsammans.

Vi kan också varmt rekommendera valplekis (se info nedan) som ett komplement till valpkursen. På valplekis fokuserar vi på lekfull socialträning för valparna och lär dem att umgås med andra hundar på ett harmoniskt sätt.

Valplekis – Lekfull social träning för valpar

Visste du att valpen har en viktig socialiseringsperiod under de allra första månaderna i livet? Fram till cirka 3,5 månads ålder är den extra mottaglig för att vänja sig vid levande varelser av olika slag. Därför är det viktigt att tidigt i livet ge den många positiva erfarenheter av olika typer av människor, hundar och andra levande varelser.

Upplägg för valplekis

På valplekis får valpen träffa andra valpar under lättsamma men välorganiserade former. Vi ger valparna möjlighet att bekanta sig med andra valpar av olika raser och personlighet, så att den i framtiden vet att det är normalt att en hund är lurvig, trubbnosig, prickig eller till och med har en liten ragg på ryggen. Vi tränar hundarna i att uppföra sig väl i umgänget med de andra hundarna och att lyssna på den andra hundens signaler. Den försiktiga valpen ges möjlighet att bekanta sig med de andra i sin egen takt. Och den burdusa valpen får på ett lugnt och vänligt sätt lära sig att ta det lite lugnare. Ni kan också ta chansen att låta er valp bekanta sig med familjerna till de andra valparna så att de får lite socialträning gentemot människa på köpet.

Under ledning av instruktör/hundpsykolog

På valplekis har du även möjlighet att ställa frågor till utbildad instruktör/hundpsykolog om allt som rör valpträning och hantering kring valpen. Det brukar också bli givande samtal och diskussioner bland deltagarna i gruppen och kanske ett sätt att hitta vänner för fortsatt umgänge. Valplekis vänder sig till valpar som ännu inte hunnit fylla 6 månader och är ett bra komplement till valpkurserna.

Valpkurs hos Glada Jyckar i Bromma/Stockholm

Aktuella kursdatum för våra valpaktiviteter

Här hittar du datum för våra inplanerade valpkurser, valplekis och andra aktiviteter för valpar. Vi startar minst en kursomgång per månad och planerar in nya kursstarter efter hand som behov uppstår, så hör gärna av dig även om du inte hittar någon kurs som passar.

Här hittar du samtliga inplanerade kursstarter: