Klicka här för övergripande information om våra kurser

Aktuella kursdatum för våra valpaktiviteter

Läs mer om våra valpkurser och andra valpaktiviteter

Här hittar du massor av tips för dig som är nybliven husse/matte till en valp eller som har en valp på gång in i familjen. Vi bjuder på filmer med tips, boktips, länkar till poddavsnitt med valpinriktning och en massa annat.

Vi startar minst en valpkursomgång per månad och planerar in nya kursstarter efter hand som behov uppstår, så hör gärna av dig om du inte hittar någon kurs som passar. Här hittar du datum för våra inplanerade valpkurser, valplekis och andra aktiviteter för valpar:Valpkurser, valplekis och annan valpträning

Har du nyss fått hem en ny liten familjemedlem och vill ge den en bra start i livet? Vill du ge den möjlighet att under ordnade former vistas nära andra hundar och få träna på det den behöver för att utvecklas och må bra och fungera väl i olika vardagssituationer? I så fall är Glada Jyckars olika valpaktiviteter perfekta för dig!

Bichon Havanais-valpen Hugo sitter i mattes knä

Våra valpkurser

Våra valpkurser riktar sig till valpar t o m ca 6 månaders ålder (vid kursstart). All träning utgår från valpens naturliga lekfullhet, nyfikenhet och samarbetsvilja. Under kursen lägger vi grunden för ert samarbete och för olika beteenden ni har nytta av i vardagen. Du får även tips på hur du ska träna för att undvika en del vanliga problembeteenden.

Exempel på innehåll i valpkursen

  • följsamhet och kontakt
  • inlärning eller vidare träning av sitt, ligg och stanna kvar
  • inkallning och lösträning
  • gå fint i koppel
  • passivitet
  • hanteringsträning
  • aktivering/mental stimulans
  • social träning och miljöträning

Upplägg för vår valpkurs

Upplägget för vår valpkurs varierar över tiden så studera beskrivningen för respektive kursstart. Där hittar du information om plats, max antal deltagare, antal tillfällen och kostnad för kursen. Vi har aldrig fler än 7 deltagande hundar på våra valpkurser, så att var och en får personlig hjälp från kursledaren. På sommarhalvåret hålls kurserna utomhus. På vinterhalvåret varierar det mellan olika kursplatser, men de flesta av våra kurser hålls med basen inomhus men en del övningar utomhus. Kurserna hålls då i extra små grupper. Hela familjen är välkommen utan extra kostnad.

Valpkurs som privatträning/Personlig valpträning

Om du inte hittar någon valpkurs som passar dig, eller om du vill ha fullt fokus på just din valp och era behov, så kan du i stället boka personlig valpträning, se Privatträning för mer information och priser. Vi kan också varmt rekommendera en enskild privatlektion i väntan på valpkursen. En sådan lektion direkt efter att du fått hem valpen, är ett mycket populärt komplement som ger en fantastiskt bra start för ert gemensamma liv tillsammans.

Valplekis (se info nedan) är ett superbra komplement till valpkursen. På valplekis fokuserar vi på lekfull socialträning för valparna och lär dem att umgås med andra hundar på ett harmoniskt sätt.

Valplekis – Lekfull social träning för valpar

Visste du att valpen har en viktig socialiseringsperiod under de allra första månaderna i livet? Fram till cirka 3,5 månads ålder är den extra mottaglig för att vänja sig vid levande varelser av olika slag. Därför är det viktigt att tidigt i livet ge den många positiva erfarenheter av olika typer av människor, hundar och andra levande varelser.

Två valpar som hälsar på varandra

Upplägg för valplekis

På valplekis får valpen träffa andra valpar under lättsamma men välorganiserade former. Vi ger valparna möjlighet att bekanta sig med andra valpar av olika raser och personlighet, så att den i framtiden vet att det är normalt att en hund är lurvig, trubbnosig, prickig eller till och med har en liten ragg på ryggen. Vi tränar hundarna i att uppföra sig väl i umgänget med de andra hundarna och att lyssna på den andra hundens signaler. Den försiktiga valpen ges möjlighet att bekanta sig med de andra i sin egen takt. Och den burdusa valpen får på ett lugnt och vänligt sätt lära sig att ta det lite lugnare. Ni kan också ta chansen att låta er valp bekanta sig med familjerna till de andra valparna så att de får lite socialträning gentemot människa på köpet.

Under ledning av instruktör/hundpsykolog

På valplekis har du även möjlighet att ställa frågor till utbildad instruktör/hundpsykolog om allt som rör valpträning och hantering kring valpen. Det brukar också bli givande samtal och diskussioner bland deltagarna i gruppen och kanske ett sätt att hitta vänner för fortsatt umgänge. Valplekis vänder sig till valpar som ännu inte hunnit fylla 6 månader.

Valpkurs hos Glada Jyckar i Bromma/Stockholm