Tage hittar kantareller

Vill du utöka ditt kursutbud med kantarellsökskurser så att du kan erbjuda hundar och deras mattar och hussar en superrolig och nyttig aktiveringsform? 

Då ska du boka in dig på Glada Jyckars Kantarellsöksinstruktörsutbildning. Utbildningen leds av hundpsykolog Kicki Fellstenius som driver Glada Jyckar och Hundpodden med Kicki & Tage. Kicki har lett kantarellsökskurser sedan 1993 och lärt upp hundratals kantarellsöksekipage under årens lopp. 

Efter Glada Jyckars Kantarellinstruktörsutbildning har du den kunskap du behöver för att erbjuda kantarellsökskurser och privatlektioner i kantarellsök. 

Kantarellsök är en mycket uppskattad aktiveringsform som både leder till en välmående hund och tacksam husse/matte. Med denna kantarellsöksutbildning i bagaget har du verktygen för att erbjuda hundar och deras mattar/hussar en ny gemensam hobby. 

Kantarellsöksinstruktör - Utbildningsomgång augusti 2023

Tid: 15-16 juni (lör-sön) 2024, kl 9-16

Plats: Ålstensgatan 2 i Bromma, samt i närområdet

Kostnad: 4.900 kr/deltagare. Kontakta Kicki på kicki@gladajyckar.se om du vill dela upp betalningen. 

Förkunskaper: Motsvarande hundinstruktör rekommenderas

Övrigt: Utbildningen hålls växelvis inom- och utomhus, oavsett väderlek. 

Utbildningen innehåller både teori och praktik, så du behöver ha med en egen (eller lånad) hund för de praktiska delarna. Teorilokalen är ganska liten så din hund behöver kunna vistas med andra hundar och människor i närheten. Det finns dock goda möjligheter att ordna en egen skyddad hörna i lokalen. Om du inte har tillgång till en lämplig hund kan vi ordna lånehund för de praktiska delarna. Säg till i förväg i så fall. 

Utbildningens innehåll

Utbildningen innehåller det du behöver för att kunna lära upp kantarellsökshundar och arrangera kantarellsökskurser, exempelvis: 

  • Bakgrund kring kantarellsöksträning
  • Teori kring att förebygga/undvika vanliga problem
  • Lära in kantarelldoften
  • Komma igång med sökarbetet
  • Mer om sökträning
  • Problemlösning
  • Utrustning
  • Kursplanering och kursupplägg 
 

Examination/diplom

Diplom delas ut i slutet av utbildningshelgen när samtliga delar av utbildningen är genomförd.