Tricksträning med hund

Klicka här för övergripande information om våra kurser

Tricksträningskurser

Tricksträning är en lekfull och kul träningsform som passar alla hundar och människor, eftersom den kan anpassas och utvecklas i all oändlighet. Genom träningen fördjupas relationen och kommunikationsförmågan mellan hund och människa, vilket smittar av sig i vardagen och ger en mer lätthanterlig och följsam hund. Dessutom är tricksen roliga att visa upp för vänner och andra. Hunden mår bra av den mentala stimulansen och blir mer harmonisk och trygg.

Målet med träningen är att lära hunden tricks som den kan utföra på kommando och utan allt för mycket hjälper. Vi vill också lära hunden att genomföra ett antal tricks i serie innan den får sin belöning. Men resan dit är minst lika värdefull som slutmålet! På kursen får ni bland annat tips på hur man lär in olika tricks, hur man kommer över svårigheter på vägen, hur man får hunden att göra rätt tricks, hur vi får den att jobba med färre hjälper, mm.

Olika nivåer på tricksträningskurserna

Trickskurserna finns i flera olika nivåer. Vi tränar i små grupper vilket gör att vi ibland tar med deltagare från olika nivåer i samma grupp:

  • Nivå 1: Liten eller ingen förkunskap kring tricksträning. Vi lär hunden ett antal tricks från början till slut. Om hunden kan grunden för några tricks sedan tidigare så tränar vi vidare på dem.
  • Nivå 2: Hunden kan några tricks (5-10 st) och klarar att utföra dessa på kommando, utan hjälper. Vi tränar in fler tricks och börjar så smått att kedja samman de tricks som hunden kan väl.
  • Nivå 3: Hunden är duktig på tricks och klarar att utföra många tricks (ca 10 st eller fler) på kommando, utan hjälper. Vi tränar in några ytterligare tricks, men fokuserar framför allt på att kedja samman tricks till ett helt program.

UPPLÄGG FÖR VÅRA tricksträningSKURSER

Upplägget för våra tricksträningskurser varierar så studera beskrivningen för respektive kurs. Där hittar du information om nivå, antal tillfällen och kostnad för kursen. Vi har aldrig fler än 5 deltagande hundar på våra tricksträningskurser, så att var och en får personlig hjälp från kursledaren. Vi är inomhus i vår mysiga lokal på Ålstensgatan 2 i Bromma, Stockholm, där vi varvar teori och praktik. Vi brukar även hinna med att fika och småprata vid varje kurstillfälle. Hela familjen är välkommen utan extra kostnad.

Aktuella kursdatum för våra tricksträningskurser

Här hittar du datum för våra inplanerade tricksträningskurser. Vi planerar in nya kursstarter efter hand som behov uppstår, så hör gärna av dig även om du inte hittar någon kursstart som passar.

VÄLKOMNA! 

Tricksträning med hund