Klicka här för övergripande information om våra kurser

Aktuella kursdatum för våra rallylydnadskurser

Läs mer om våra rallylydnadskurser

Vi planerar in nya kursstarter efter hand som behov uppstår, så hör gärna av dig om du inte hittar någon kursstart som passar. Här hittar du datum för våra inplanerade rallylydnadskurser:

Här hittar du samtliga inplanerade kursstarter:

Rallylydnadskurser med fokus på glädje och samarbete

Vill du öka på kontakten och förbättra samarbetet mellan dig och din hund på ett spännande och kul sätt? I så fall är rallylydnad träningsformen för dig!

Diesel, engelsk springer spaniel, tränar rallylydnad

Målet med rallylydnad är att kunna följa en bana med skyltar som beskriver olika moment som du ska utföra tillsammans med din hund. För att lyckas behöver du och din hund samarbeta och lära er en del grundläggande lydnadskommandon som exempelvis sitt, ligg, stanna kvar, gå fint och stå. Rallylydnadens ledord är ”glädje” och ”samarbete”.

Rallylydnad är en träningsform som man också kan tävla i, men oavsett om du vill tävla eller ej så kommer du och din hund garanterat ha superkul tillsammans, samtidigt som ni får bättre kontakt och din hund blir följsammare i vardagen. Glada Jyckars rallylydnadskurser riktar sig i första hand till dig som vill träna rallylydnad för skojs skull, men de ger också en bra grund för dig som vill komma igång och tävla.

Rallylydnad

Upplägget för våra olika rallylydnadskurser varierar, så studera beskrivningen för respektive kurs. Där hittar du information om plats, max antal deltagare, antal tillfällen och kostnad för kursen. Vi har aldrig fler än 7 deltagande hundar på våra kurser, så att var och en får personlig hjälp från kursledaren. Vissa kurser hålls utomhus och vissa hålls med mindre antal deltagare i vår inomhuslokal på Ålstensgatan. Vi varvar teori och praktik vid varje kurstillfälle. Nedan följer en beskrivning av de kurser vi regelbundet erbjuder.

Prova på Rallylydnad (temakurs)

Temakursen Prova på Rallylydnad lämpar sig för dig som vill prova denna roliga hundsport och se om det är något för dig och din hund. Du får testa flera av momenten i nybörjarklass och att gå en rallylydnadsbana. Du kan gå kursen för att lära dig grunderna i rallylydnad, eller bara för att få en kul och mysig aktiveringsstund tillsammans med din hund. Kursen består av ett enskilt kurstillfälle på 1,5 timme.

Rallylydnad Grundfärdigheter

Den här kursen passar dig som vill lägga riktigt bra grunder inför rallylydnadsträningen eller för dig som tränat rallylydnad ett tag men vill lägga lite extra tid på få riktigt bra koll på de grundfärdigheter hunden behöver. Efter kursen kommer du och din hund ha lättare att börja träna med rallylydnadens skyltar och den är ett bra komplement till kursen Rallylydnad Steg 1. Kursen är inomhus på vintern så det är ett perfekt tillfälle att börja träningen inför vårsäsongen. Under kursen går vi igenom sitt, ligg och stå vid sidan, att följa fint vid sidan både rakt fram och i svängar, sitt/ligg och stanna kvar medan vi går runt, att runda föraren samt andra grunder som man behöver. Kursen finns både som löpande om 3 * 75 minuter och som temakurs på ett tillfälle på 1,5 timme.

Cecilia och Diesel tränar bakdelskontroll

Rallylydnad Steg 1

I kursen Rallylydnad Steg 1 börjar vi från början och går igenom samtliga skyltar i nybörjarklass. Efter kursen har du de kunskaper du behöver för att träna dig och hunden så att ni kan komma igång att tävla eller för att fortsätta träna som ren aktivering. Inga förkunskaper krävs. Kursen omfattar totalt 6 timmar fördelat på 2, 3 eller 4 tillfällen (se respektive kursbeskrivning).

Rallylydnad Steg 2

I kursen Rallylydnad Steg 2 tränar vi vidare på skyltarna i nybörjarklass och utvecklar våra kunskaper i att gå banor. Vi går också igenom vad som krävs för att komma igång och tävla om deltagarna vill det. Kursinnehållet kommer anpassas efter deltagarnas önskemål. För att vara med på kursen ska du antingen ha gått kursen ”Rallylydnad Steg 1” eller ha skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt.

Rallylydnad Tävlingsträning (temakurs)

På den här kursen får du prova på hur det är att tävla. Den passar dig som har tränat rallylydnad ett tag och vill testa innan du ger dig ut på riktigt eller om du bara är nyfiken på hur det är att tävla. Under kursen går vi igenom hur en tävling går till. Det kommer finnas en tävlingsbana som alla får prova under så tävlingslika förhållanden som möjligt. Vi går också igenom vad man behöver tänka på såsom förberedelser, uppvärmning, banvandring, regler, tävlingsmässigt utförande mm. Kursen består av ett enskilt kurstillfälle på 2,5 timmar.

Rallylydnad Rakare position och bakdelskontroll (temakurs)

Den här kursen är för dig som har kommit igång med rallylydnad och undrar hur du får hunden att sätta/ställa/lägga sig rakare vid din sida och hur du får den att hänga med bättre i svängar. Vi går igenom några metoder för att få en rakare position och vi kommer träna bakdelskontroll (dvs lära hunden att ha koll på sin bakdel). Du kommer få med dig många tips att träna vidare på hemma. För att vara med på kursen ska du antingen ha gått kursen ”Rallylydnad Steg 1” eller ha skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt. Kursen består av ett enskilt kurstillfälle på 1,5 timme.

Cecilia och Diesel tränar bakdelskontroll

Rallylydnad Banträning (temakurs)

Under den här kursen får du träna på att gå banor med olika teman. Det kan vara följsamhet med mycket kon-moment, eller banor för att testa din egen tydlighet som förare, eller en bana med mycket stopp. Vi går igenom vad man behöver tänka på när man tränar banor och hur man kan träna för att hunden ska tycka det är kul. Kursen passar både ekipage som tränar nybörjarklass och fortsättningsklass, men för att få ut maximalt av kursen bör du minst ha gått kursen ”Rallylydnad Steg 1” eller ha skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt. Kursen består av ett enskilt kurstillfälle på 2,5 timmar.

Rallylydnad för barn/ungdomar

Vissa av våra rallylydnadskurser riktar sig specifikt till barn och ungdomar, men de är även hjärtligt välkomna på alla våra vanliga rallylydnadskurser. Barn- och ungdomskurser hålls vanligtvis på skolloven och vi brukar varva träningen med promenader, lek, mys, och andra hundrelaterade aktiviteter.