Rallylydnad

Klicka här för övergripande information om våra kurser

Rallylydnadskurser med fokus på glädje och samarbete

Vill du öka på kontakten och förbättra samarbetet mellan dig och din hund på ett spännande och kul sätt? I så fall är rallylydnad träningsformen för dig!

Glädje och samarbete

Målet med rallylydnad är att kunna följa en bana med skyltar som beskriver olika moment som du ska utföra tillsammans med din hund. För att lyckas behöver du och din hund samarbeta och lära er en del grundläggande lydnadskommandon som exempelvis sitt, ligg, stanna kvar, gå fint och stå. Rallylydnadens ledord är ”glädje” och ”samarbete”.

Tävlingsform och/eller kul aktivering

Rallylydnad är en träningsform som man också kan tävla i, men oavsett om du vill tävla eller ej så kommer du och din hund garanterat ha superkul tillsammans, samtidigt som ni får bättre kontakt och din hund blir lydigare i vardagen. Glada Jyckars rallylydnadskurser riktar sig i första hand till dig som vill träna rallylydnad för skojs skull, men de ger också en bra grund för dig som eventuellt vill komma igång och tävla.

Mer information om rallylydnad finns här.

UPPLÄGG FÖR VÅRA rallyLYDNADSKURSER

Upplägget för våra olika rallylydnadskurser varierar, så studera beskrivningen för respektive kurs. Där hittar du information om plats, max antal deltagare, antal tillfällen och kostnad för kursen. Vi har aldrig fler än 8 deltagande hundar på våra kurser, så att var och en får personlig hjälp från kursledaren. Kurserna hålls i huvudsak utomhus, men vi har tillgång till en inomhuslokal vid riktigt dåligt väder. Vi varvar teori och praktik vid varje kurstillfälle. Vi håller till i vacker miljö på Solviksängen eller Ålstensängen i Bromma, Stockholm. Hela familjen är välkommen utan extra kostnad.

Rallylydnad för nybörjare (temakurs)

Temakursen Rallylydnad för nybörjare lämpar sig för dig som vill prova rallylydnad och se om det är något för dig och din hund. Du får prova många av momenten i nybörjarklass och får också prova på att gå en rallylydnadsbana. Du kan gå kursen för att lära dig grunderna i rallylydnad, eller bara för att få en kul och mysig aktiveringsstund tillsammans med din hund. Kursen består av ett enskilt kurstillfälle på 2,5 timmar.

Temakurs i skogsrally

Glada Jyckars temakurs i Skogsrally är en kul aktiveringsform/gympa för både huvud och kropp hos såväl hund som människa! Vi tar inspiration i hundsporten rallylydnad och utnyttjar nybörjarklassens skyltar och naturens tillgångar för att träna lydnad, följsamhet, smidighet och kroppskontroll. Övningarna anpassas efter varje hund och människas förmåga och ökar självförtroendet hos både dig och din hund!

Kursen passar både för dig som hållit på med rallylydnad ett tag och på ett roligt sätt vill få in störningsträning och lekfullhet i rallylydnadsträningen och för dig som vill komma igång med eller prova på rallylydnad på ett lekfullt sätt. Kursen består av ett enskilt kurstillfälle på 2,5 timmar.

Rallylydnad Steg 1

I kursen Rallylydnad Steg 1 börjar vi från början och går igenom samtliga skyltar i nybörjarklass. Efter kursen har du de kunskaper du behöver för att träna dig och hunden så att ni kan komma igång att tävla eller för att fortsätta träna som ren aktivering. Inga förkunskaper krävs. Kursen omfattar totalt 6 timmar fördelat på 2, 3 eller 4 tillfällen (se respektive kursbeskrivning).

Rallylydnad Steg 2

I kursen Rallylydnad Steg 2 tränar vi vidare på skyltarna i nybörjarklass och går dessutom igenom alla nya skyltar i fortsättningsklass. För att vara med på kursen ska du antingen ha gått kursen ”Rallylydnad Steg 1” eller ha skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt. Kursen omfattar totalt 6 timmar fördelat på 2, 3 eller 4 tillfällen (se respektive kursbeskrivning).

Rallylydnad Med sikte på tävling

På denna kurs tränar vi vidare på momenten och skyltarna i nybörjarklass med sikte på ett tävlingsmässigt utförande av momenten. Kursen lämpar sig för dig som har koll på skyltarna, men vill träna vidare tillsammans med andra. Vi går igenom tävlingsregler och allt annat du behöver veta för att komma igång och börja tävla. Kursen omfattar totalt 6 timmar fördelat på 2, 3 eller 4 tillfällen (se respektive kursbeskrivning).

Träningsgrupp i rallylydnad

Kan du grunderna i rallylydnad och vill träna vidare på egen hand, men i grupp? I så fall ska du gå med i Glada Jyckars träningsgrupp i rallylydnad. Hör av er på kicki@gladajyckar.se eller 070-6824347 så berättar vi mer!

Rallylydnad för barn/ungdomar

Vissa av våra rallylydnadskurser riktar sig specifikt till barn och ungdomar. Vi lägger stort fokus på att individanpassa kursinnehållet så den lämpar sig både för dig som skulle vilja komma igång och tävla med din hund och för dig som bara vill hitta på något kul tillsammans med hunden och andra barn/ungdomar. Både nybörjare och mer erfarna ekipage är välkomna! Dessa kurser hålls vanligtvis på skolloven och vi brukar varva träningen med promenader, lek, mys, och andra hundrelaterade aktiviteter.

Rallylydnad

Aktuella kursdatum för våra rallylydnadskurser

Här hittar du datum för våra inplanerade rallylydnadskurser. Vi planerar in nya kursstarter efter hand som behov uppstår, så hör gärna av dig även om du inte hittar någon kursstart som passar.

Här hittar du samtliga inplanerade kursstarter: