Allmänna villkor för Glada Jyckars hundkurser


Priser, betalning & ångerrätt

Priset varierar mellan olika kurser och du hittar aktuellt pris på respektive kursbeskrivning. Alla priser anges inklusive moms.

Vi administrerar våra kurser och bokningar i samarbete med www.dinkurs.se och du betalar i samband med bokningen. Det visas då en bokningsbekräftelse som även skickas till den mailadress du uppgett. Hör av dig till oss på kurs@gladajyckar.se om något krånglar med bokningen eller om du inte får någon bokningsbekräftelse. Bokningsbekräftelsen innehåller det du behöver veta inför kursen, men du är självklart välkommen att höra av dig om du har några frågor eller funderingar.

Om du anmäler dig till reservlistan på den kurs du helst vill gå och även bokar in dig på en annan kurs så flyttar vi dig kostnadsfritt från den ena kursen till den andra om en reservplats blir tillgänglig. Detta gäller under förutsättning att du så fort du accepterat reservplatsen meddelar oss att du inte längre är intresserad av den andra kursplatsen och att startdatum för den andra kursen inte har passerat.

Vid distansförsäljning följer vi svensk lagstiftning om konsumentskydd vid distansavtal som innebär att du som privatkonsument har full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Detta gäller från den dag du har mottagit produkten. Köper du en tjänst (t.ex. kurs eller privatträning) gäller det från den dag du beställde tjänsten. Ångerrätten anses förbrukad om du inom dessa 14 dagar påbörjar en beställd tjänst (t.ex. kurs). Genom att boka in dig på en kurs, så samtycker du till att tjänsten anses påbörjad vid kursstarten, oavsett om du närvarar vid kursstarten eller ej samt att ångerrätten därmed är förbrukad vid kursstarten. Här hittar du mer information och villkor: Glada Jyckar – Ångerrätt och reklamationer. Vid avbokning med hänvisning till distansköplagen återbetalas hela kuravgiften minus en administrativ avgift på 10% av beloppet. Denna avgift är till för att täcka Glada Jyckars kostnader i samband med er kort- eller swishbetalning för er kursbokning.

Observera att dessa bokningsvillkor ej gäller för våra yrkesutbildningar, som exempelvis hundinstruktörsutbildningen. Se resp yrkesutbildning vilka boknings- och avbokningsregler som gäller för just den utbildningen. 

Vid avbokning fram till 14 dagar före kursstart återbetalas kursavgiften minus 20% i administrativ avgift.

Om hunden är sjuk ska den stanna hemma, särskilt om det är något som smittar. Du som hundägare är välkommen att delta utan hund. Om hunden insjuknar innan kursstart återfås kursavgiften (minus 20% i administrativ avgift) mot uppvisande av veterinärintyg eller annat som stärker att hunden är sjuk.

Detsamma gäller vid avbokning av valpkurs om valpköpet inte blir av (intyg från uppfödaren kan då komma att efterfrågas).

Glada Jyckars nyhetsbrev

Du godkänner vid anmälan att du hamnar på Glada Jyckars maillista för nyhetsbrev med information om kurser, föredrag och andra aktiviteter. Du kan när som helst välja att avregistrera dig från maillistan.

Övriga villkor

Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (lag 2007:1150) har en hundägare alltid strikt ansvar för sin hund och det gäller självklart även när ni är på kurs och vid privatträning.

Hunden ska vara vaccinerad enligt SKK’s rekommendationer. Valp kan påbörja valpkurs innan påfyllnadsdosen som ges vid 3 månaders ålder, under förutsättning att grundvaccinationen är gjord. Rådgör med din veterinär om du är osäker.

Löptikar är välkomna, utom under de mest intensiva löpdagarna (höglöpet). Du som hundägare är då välkommen att delta utan hund. Kontakta din kursledare om din hund är på väg att börja eller har börjat löpa under eller inför kursen.

GDPR – Integritetspolicy

Här hittar du vår integritetspolicy med information om hur vi hanterar dina personuppgifter.