louise@gladajyckar.se, 0739-747045

Jag heter Louise och jag älskar att leva med och träna hund. Det mest intressanta och roligaste med hundträning tycker jag är att utveckla samarbetet mellan hund och ägare. För mig är det viktigt att hund och ägare utvecklas av träningen, samtidigt som det är roligt för båda.  Jag vill bidra till att du och din hund får en aktiv och väl fungerande vardag ihop.

Louise Guthe med sin Flatcoated Retriever Tess

Glädje är som sagt något jag vill ska vara en röd tråd i all hundträning. Jag brinner också för att hitta enkla individanpassade sätt att nå fram till målet. Alla är olika och det finns många sätt att uppnå samma sak.

Louise med sin Flatcoated Retriever Tess

Mitt hundintresse väcktes för ca 7 år sedan när vår Flat Coated Retrevier Tess kom till familjen. Tess är vår första hund och jag bestämde mig tidigt för att träna henne till diabetshund då en av mina söner har diabetes. Jag utbildade henne själv med hjälp av SOS (Svenska Service och Signalförbundet). Jag blev imponerad över hur vi kan träna våra hundar till att hjälpa oss med så mycket. Det var spännande och utvecklande att träna Tess redan från liten valp tills hon vid cirka två års ålder examinerades till certifierad diabetshund!

Nu utbildar jag mig till hundinstruktör och tar examen i april.

Jag och Tess tränar gärna rallylydnad, apportering och spårar ihop. Vi tycker båda om att vandra och åka skidor i fjällen.

MERITFÖRTECKNING

Utbildningar (hundrelaterade)

Kurser med egen hund