Har ni fått en valp till familjen? GRATTIS! Ni har en härlig, intensiv, kul och kanske också utmanande tid framför er! 

På den här sidan har vi samlat information som vi tror att du som nybliven husse eller matte kommer ha glädje av. Vi har spelat in några korta filmer där Kicki och Cecilia ger sina bästa tips för valptiden. Längre ner på sidan hittar du även tips på poddavsnitt, artiklar, boktips och en massa annat.

VARMT LYCKA TILL MED VALPEN! 

Nybliven valpägare? Grattis!!! Här får du våra bästa tips för att ge din valp en riktigt bra start i ert gemensamma liv!

Har du en valp på gång in i familjen? Här får du våra bästa tips på vad du ska tänka på innan valpen anländer!

Här får du våra bästa tips på vad som är viktigt att fokusera på den allra första tiden med valpen.

Miljö- och socialiseringsträning är viktigt för valpar. Det är också viktigt att den träningen läggs upp på rätt sätt. Här delar vi med oss av våra bästa tips och råd inom området!

Valpar kan lära sig NÄSTAN vad som helst. Här får du några tips på saker som vi tycker är bra att lära valpen.

Att ha valp kan vara helt fantastiskt, ljuvligt och underbart. Men det kan också vara fruktansvärt jobbigt. Här får du ett litet pep talk för de dagar då det jobbiga tar överhanden.

Poddavsnitt med valptema

Boktips för dig och din valp

valpträning_omslag

Vi kan varmt rekommendera Jessica Manns bok ”Valpträning – så gör du din valp till en vardagshjälte!”. Boken innehåller både gedigen men lättsam teori och massor av konkreta tips och övningar. 

Här hittar du mer information om boken. 

Boken ”Lilla Veterinärskolan – Din hund från nos till svans” av Sara Klinga Myr är en fantastisk bok som hela familjen har glädje av. Du får kunskap om hur du själv kan undersöka din hund, både som förebyggande träning och för att hålla koll på att hunden är frisk och kry. 

Här hittar du mer information om boken. 

”Vad säger min hund? Lär dig förstå din bästa vän” av Lili Chin är en underbar liten bok som passar både barn och vuxna. Med hjälp av ljuvliga och tydliga bilder på tecknade hundar illustrerar Lili hundens språk på ett målande sätt. 

Här hittar du mer information om boken. 

Kurser och föredrag online

Vill du lära dig mer om hundar och hundträning? Klicka här om du vill se alla våra onlinekurser och onlineföredrag. Här kommer några exempel på kurser och föredrag som passar extra bra för dig som fått en valp i familjen: 

Föredraget ”Socialisering och miljöträning” för dig som vill hjälpa din hund att bli trygg i alla situationer. Läs mer 

Föredraget ”Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv” ger dig de verktyg och den kunskap du behöver för att ge din valp bästa tänkbara liv. Läs mer

Fördraget ”Ensamhetsträning och separationsproblematik” ger dig kunskapen du behöver för att lära din hund att vara trygg även ensam. Läs mer

Föredraget ”Samarbete för en bättre relation” hjälper dig att skapa en bra relation med din valp, baserad på samarbete så att ni kan bli ett sammansvetsat team. Läs mer

Valpkurser på plats i Stockholm

Här hittar du våra aktuella valpkurser och andra valpaktiviteter på olika platser i Stockholm.  

 

Vill du få rådgivning av en hundinstruktör eller hundpsykolog?

Vi erbjuder privatträning och personlig rådgivning både i Stockholm och online. Många nyblivna valpägare tycker att det känns tryggt att stämma av och få ställa frågor till en erfaren hundtränare, antingen i förebyggande syfte eller när problem uppstår. Här hittar du mer information om privatträning och personlig rådgivning.