Ett diplomathundsekipage (dvs en diplomathund och dess förare) är specialutbildade för att arbeta med hundars språkutveckling och sociala utveckling i förhållande till andra hundar. Diplomathunden kan användas i förebyggande syfte för att hjälpa valpar och unghundar att utveckla ett bra och nyanserat hundspråk och utveckla deras sociala kompetens. Den kan också användas i rehabiliterande syfte för att hjälpa rädda, osäkra eller arga hundar att bli tryggare i hundmöten. Även vid mer vardaglig hundmötesträning gör diplomathunden en värdefull insats. I vissa fall jobbar diplomathunden på avstånd och ibland blir det närkontakt.

Hos Glada Jyckar är Kicki Fellstenius och Oskar  samt Kicki och Tage certifierade diplomathundsekipage via Hundens Hus. Kicki är hundpsykolog och hundbeteendevetare. Oskar är en okastrerad engelsk setter-hane på 7 år. Tage är en okastrerad beagle-hane på 3 år.

Diplomathundarna Tage (beagle 3 år) och Oskar (Engelsk setter 7 år)
Diplomathundarna Tage (beagle 3 år) och Oskar (engelsk setter 7 år)

Utöver Kicki med Oskar och Tage så har vi flera andra hundar inom Glada Jyckar som har egenskaper som gör att de kan användas som övningshundar i olika sammanhang även om de (ännu) inte har någon diplomathundscertifiering.

Klicka här om du vill boka tid med diplomathund eller maila kicki@gladajyckar.se om du har några frågor eller funderingar.

Diplomathunden Oskar, i bakgrunden syns en schäfer under pågående träning
Diplomathunden Oskar i arbete, i bakgrunden syns en schäfer under pågående träning
Hundpsykolog Kicki Fellstenius med diplomathundarna Oskar och Tage
Hundpsykolog Kicki Fellstenius och diplomathunden Oskar tar emot diplom från Cilla Danielsson på Hundens Hus.
Hundpsykolog/hundbeteendevetare Kicki Fellstenius och diplomathunden Oskar tar emot diplom från Cilla Danielsson på Hundens Hus.
Diplom; Kicki Fellstenius hundbeteendevetare och Kicki & Oskar diplomathundsteam.
Diplom; Kicki Fellstenius hundbeteendevetare och Kicki & Oskar diplomathundsteam.