Diplomathund

Diplomathund

Ett diplomathundsekipage (dvs en diplomathund och dess förare) är specialutbildade för att arbeta med hundars språkutveckling och sociala utveckling i förhållande till andra hundar. Diplomathunden kan användas i förebyggande syfte för att hjälpa valpar och unghundar att utveckla ett bra och nyanserat hundspråk och utveckla deras sociala kompetens. Den kan också användas i rehabiliterande syfte för att hjälpa rädda, osäkra eller arga hundar att bli tryggare i hundmöten. Även vid mer vardaglig hundmötesträning gör diplomathunden en värdefull insats. I vissa fall jobbar diplomathunden på avstånd och ibland blir det närkontakt.

Hos Glada Jyckar är Kicki Fellstenius och Oskar ett certifierat diplomathundsekipage via Hundens Hus. Kicki är hundpsykolog och hundbeteendevetare. Oskar är en okastrerad engelsk setter-hane på 6 år med ett mjukt och fint språk.

Diplomathunden Oskar, i bakgrunden syns en schäfer under pågående träning

Diplomathunden Oskar, i bakgrunden syns en schäfer under pågående träning

Utöver Kicki och Oskar så har vi flera andra hundar inom Glada Jyckar som har egenskaper som gör att de kan användas som övningshundar i olika sammanhang även om de (ännu) inte har någon diplomathundscertifiering. Under våren 2018 påbörjade Tage, beaglehane 2 år, sin utbildning till diplomathund på Hundens Hus. Han beräknas vara färdigutbildad/certifierad under hösten 2018.

Klicka här om du vill boka tid med diplomathund.

Hundpsykolog Kicki Fellstenius och certifierad diplomathund Oskar.

Hundpsykolog Kicki Fellstenius och certifierad diplomathund Oskar.